2020 yılından bu yana Karaman’da faaliyetlerini sürdüren Mutlu Yüzler Eğitim, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, ihtiyaç sahibi kanser hastaları için anlamlı bir etkinliğe daha imzasını attı.

Dernek binasında 2 gün boyunca 10.00-17.00 saatleri arasında gerçekleştirilen etkinlikte, ihtiyaç sahibi kanser hastaları için bağışlar toplandı. Etkinliğe katılan vatandaşlar, bilet alarak bağışta bulunurken, gönüllüler tarafından hazırlanan ikramları tattılar.

SANATLA TERAPİ PROJESİ KANSER HASTALARINA UMUT OLUYOR

İçişleri Bakanlığı Sivil Topluma İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafında desteklenen Mutlu Yüzler Eğitim, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin hazırlamış olduğu “Sanatla Terapi” isimli projeyle kanser hastaları moral depoluyor. Görsel sanat eğitimlerinin yer aldığı projede, kanser hastaları çeşitlik etkinliklere katılarak sosyalleşiyor.

Kanser hastalarının sosyalleşerek toplumsal hayatın içerisinde aktif olarak kalmalarını, iyileşme dönemi sonunda hastaların bir el sanatı edinmiş olmalarına imkan sağlamak amacını hedefliye projede hastalar dolu dolu vakit geçiyor.

“DÜNYAYI HAYRA YORUYORUZ”

Mutlu Yüzler Eğitim, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği “Dünyayı Hayra Yoruyoruz” sloganıyla faaliyete geçtiği günden itibaren gönüllülerin desteğiyle kanser hastaları başta olmak üzere ihtiyaç sahibi çocukların ve ailelerin yanında olmaya çalışıyor. Hayırseverlerin bağışlarıyla ürettikleri çeşitli projelerle ihtiyaç sahibi birçok kişiyi topluma kazandırıyor. Yapılan bağışlarla daha çok kişiye ulaşmak istediklerini dile getiren dernek yetkilileri, bu anlamlı çalışmalara destek olmaları için vatandaşlara çağrıda bulundular.