CHP Karaman Milletvekili Av. İsmail Atakan Ünver, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin “Çiftçiye Müjde” olarak açıkladığı buğday ve arpadaki gübre desteğini TBMM Genel Kurulu’nda gündeme getirdi. Buğday ve arpadaki gübre desteğinin dekar başına 4 liradan 8 liraya yükseltilmesinin “müjde” olmadığını söyleyen Ünver, "Tarım ve Orman Bakanı’na sesleniyorum" diyerek sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Son 16 yıl boyunca tarım ve hayvancılığın hep geriye gittiği Türkiye'de, sektöre yabancı bir bakanın varlığı maalesef çiftçimizin gelecek umutlarını kırmaktadır.

Günümüzde “çiftçiye müjde” olarak lanse edilen desteklerin 2015 yılında mazota 4.85 gübreye 6.60 Türk Lirası; 2016 yılında mazot ve gübreye 11 Türk Lirası, 2017 yılında mazota 13 gübreye 4 Türk Lirası olarak gerçekleştiği ve Mart 2018’de yayınlanan tebliğe göre mazota 15 gübreye 4 Türk Lirası olarak ödeneceğinin düzenlendiğini belirten CHP’li Ünver; “Sayın Bakan, 2018 Martındaki tebliğe göre 4 lira olan gübre desteğinin artırılmasının çiftçimize müjde olacağını sanmaktadır.” diye konuştu.

Üreticiye yapılan desteklerin bir anlam ifade etmediğini belirten Milletvekili Av. İsmail Atakan Ünver; “Gübrenin çuvalının 70 liradan 150 liraya yükseldiği piyasa koşullarında hükümetin yaptığı bu destekler çiftçinin beklentilerini karşılamıyor. Çiftçimizin beklentisi, yaraya merhem olmayan destekleme artışları değil elektrik, tohum, gübre, mazot gibi girdi maliyetlerinin düşürülmesi ve tarlasından kaldırdığı ürünün para etmesidir. Eğer bunu yaparsanız o zaman çiftçimize müjde vermiş olursunuz.” diyerek çiftçinin göstermelik desteklerle değil; tarımsal reformlarla kalkındırılması gerektiğini söyledi.