Karaman’ın el değmemiş, doğal güzellikleri ve kanyon yamaçlarıyla tarihi kalıntıları bulunan eski ismi Gödet olan Güldere Köyünde Vali Fahri Meral, beraberinde Karaman Milletvekili Av. Selman Oğuzhan Eser, Cumhurbaşkanlığı Kabine Sekreterliği Daire Başkanı Osman Sağlam, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Osman Tezcan, Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Nuri Özbey, AK Parti İl Başkanı Av. Abidin Çağlayan, İl Genel Meclis Başkanı Adem Kapar, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Ali Yener Terlemez, Karaman Şoförler Odası Başkanı Cemalettin Canuylasi ile gezi ve incelemelerde bulundu.

Gezi ve incelemelerinde Güldere Köyünü ziyaret eden Vali Meral, köy halkı ile bir süre sohbet ederek vatandaşların sorun ve taleplerini dinledi. Köy muhtarı Hasan Ali Özkal’dan köyün genel durumu hakkında bilgiler aldı. Program dâhilinde Vali Meral ve beraberindekiler Saklı Cennet olarak nitelenen, eski adı Gödet olan Güldere Köyündeki doğal güzellikleri bulunan Gödet Kalyonunda doğa yürüyüşü yaparak incelemelerde bulundu.

“Karaman merkeze bağlı, eski ismi "Gödet" olan Güldere köyünün tarihi, binlerce yıl öncesine dayanıyor. Köyün çevresinde Hititler, Roma ve Bizans dönemlerine ait birçok kale, kaya mezarları, kaya yerleşim ve dini merkezleri bulunuyor. Köyün en tanınan yeri ise 10 kilometre uzunluğundaki Gödet Kanyonu. Güneyden Silifke ve Mut ile sınır olan köyün uçsuz bucaksız arazilerinde gezintiye çıkanların, aniden dimdik kanyon ile karşılaşmaları mümkün bulunmaktadır.

Gödet Kanyonu başlangıç noktasında Ernek Mevkisinde bulunan bir kaynaktan doğan dere, Karaman Ovası'na can veren Gödet Barajı'nın ana kaynağını oluşturuyor. Bu noktadan itibaren köye kadar devam eden kanyonda sadece gökyüzü görünüyor. Dere çevresi yemyeşil kavak, ceviz ve söğüt ağaçları ile kaplı. Kanyonun oldukça dik yamaçları milyonlarca yıldır esen rüzgârla şekillenmiştir.

Vali Fahri Meral, gezi ve incelemelerinin ardından Paşabağı, Sarıkaya ve Güldere köyleri istikametinde Karayolları 33. Şube Şefliği tarafından yapılan yol çalışmalarında incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgiler aldı.