Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türk Kızılay’ın işbirliği ile Karaman’daki okullarda kan bağış kampanyası düzenlenmeye başlandı. Yapılan kampanyalardan ilham alan Karamanoğlu Mehmet Bey İlkokulu Anasınıfı Öğretmeni Raziye Gençer Petek, anlamlı bir projeye imzasını attı. Okullarda yapılan kan bağışının yanına birde kök hücre bağışı ekleyen anasınıfı öğretmeni Petek, kanserle mücadele içerisinde olan insanlara umut olmayı hedefliyor.

Birçok hastaya umut olacak olan proje, ayrıca “Gerçek Kahramanlar Pelerin Takmaz” adı ile ülkemizin önemli teknoloji yarışmalarından biri olan TEKNOFEST 2021'de, İnsanlık Yararına Teknoloji /İlkyardım dalında da kabul edildi.

Topluma kök hücre bağışı bilincini yaymak istediklerini dile getiren Karamanoğlu Mehmet Bey İlkokulu Anasınıfı Öğretmeni Raziye Gençer Petek: “Bilindiği gibi salgın hastalık sürecinde sağlıklı insanlardan daha çok, kanser ve pek çok kan hastalığı ile mücadele eden insanlar daha zor durumda kaldı. Hem bu durumdaki hastalara yardımcı olmak, hem toplumda kök hücre bağışı bilincini yaymak, en önemlisi öğrencilerimize örnek olmak amacıyla bu kampanyayı başlattık. İlk adım olarak öğretmenlerimizi bilinçlendirmek ve bilgi vermek için Kızılay Karaman yetkilisi Mehmet Burak Dalbudak, dini açıdan önemini açıklaması için İl Müftü Yardımcı Adem Bahcıvan'ı okulumuzda ağırladık ve kendileri öğretmenlerimize ön bilgileri verdiler. İkinci aşama olarak veli, öğretmen ve öğrencilerimize bu konuda neler bildiklerini ölçmek için ön test uyguladık. Şu anda velilerimizle tek tek bireysel olarak görüşüp bağışların ne kadar kıymetli olduğu konusunda bilgilendirme yapıyoruz. Okul kan bağış günümüz olma 28 Mayıs 2021 tarihinden on gün önce aynı konuklarımızla birlikte zoom üzerinden velilerimize de aynı bilgi verme toplantısını yapacağız. Bizlere destek olmak isteyen, kampanyamıza şahsi ya da kurum olarak katılmak isteyen herkesi okulumuza bekleriz” dedi.