Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türk Kızılayı’nın iş birliği ile Karaman’daki okullarda düzenlenen kan bağışı kampanyalarından ilham alan Karamanoğlu Mehmet Bey İlkokulu Anasınıfı Öğretmeni Raziye Petek, acil kan ihtiyacı olan ve kök hücre bağışı bekleyen hastalara umut olacak bir projeyi hayata geçirdi. Karamanoğlu Mehmet Bey İlkokulu öğretmen, öğrenci ve velilerin yardımıyla harekete geçen Petek, hayali olan kan ve kök hücre bağışı kampanyası için kolları sıvadı. İlk adım olarak proje hakkında meslektaşlarıyla bir araya gelen Petek, öğretmenlere projeyle ilgili bilgilendirmede bulundu.

Uzun bir süredir hazırlıkları devam eden “Güllere Kök Ol Solmasınlar” Projesi bugün Karamanoğlu Mehmet Bey İlkokulu’nda gerçekleştirildi. Proje için okulun öğretmenler odası bağış noktası olarak hazırlandı. Hazırlanan odada öğretmenler ve veliler Türk Kızılayı’na bağışta bulundu. Proje kapsamında, 73 kan, 40 kök hücre bağışçısı Türk Kızılayı’na kan verdi.

Birçok hastaya umut olan proje, ayrıca “Gerçek Kahramanlar Pelerin Takmaz” adı ile ülkemizin önemli teknoloji yarışmalarından biri olan TEKNOFEST 2021'de, İnsanlık Yararına Teknoloji /İlkyardım dalında da kabul edildi.

Projenin uzun yıllardır hayali olduğunu dile getiren Karamanoğlu Mehmet Bey İlkokulu Anasınıfı Öğretmeni Raziye Petek, gazetemiz muhabirine yaptığı açıklamada: “Bu proje benim uzun yıllardır hayalim olan bir projeydi. Daha öncede Sağlık Bakanlığına yolladım ama bazı nedenlerden uygulamaya koyamamıştık, kısmet bu güneymiş” dedi.

Petek, sözlerinin devamında ise: “Kan ve kök hücre bağışı bekleyen hastalarının tam da en çok ihtiyaç olduğu zamanda bu projeyi gerçekleştirmek çok daha güzel oldu. Pandemi ortamında kök hücre bağışı bekleyen pek çok hastaya umut olmaya çalıştık. Velilerimiz ve çevremiz kampanyamıza oldukça yoğun ilgi gösterdi. Bu da beni ayrıca mutlu etti. Sınırlı zamanda 73 kan, 40 kök hücre bağışçısı kan verdi. Okulumuzdaki tüm öğretmen, idareci ve velilerimize duyarlılıklarından dolayı sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

OKULUN PANOLARI ÖĞRENCİLERİN RESİMLERİYLE SÜSLENDİ

Karamanoğlu Mehmet Bey İlkokulu öğrencileri de farkındalık oluşturmak, kan ve kök hücre bağışında dikkat çekmek adına resimler çizdiler. Öğrencilerin çizdiği resmiler ise okul koridorlarında bulunan panolara asıldı.

KAN BAĞIŞINDA BULUNANLARA TEŞEKKÜR BELGESİ VERİLDİ

Karamanoğlu Mehmet Bey İlkokulu Müdürü Memiş Memiş ve Raziye Petek tarafından proje kapsamında bağışta bulunan gönüllülere katılımlarından dolayı teşekkür belgesi verildi.