Arı, yayınladığı mesajında: “Miraç’tan, beş vakit namaz, Bakara Suresi’nin son iki ayeti ve ümmetinden Allah’a ortak koşmadan ölen kimselerin affedileceği müjdeleriyle dönen Peygamber Efendimiz (SAV), tüm inananlara verilebilecek olan en kıymetli hediyeleri vermiştir. Bizler de, bu hediyelerin bilincinde olarak, müminler için arınma ve tertemiz olarak Allah’a yönelme anlamına gelen Miraç Kandili’ni bol dua ve ibadet ile değerlendirmeliyiz.

Miracın bize hatırlattığı değerlerin en önemlisi muhakkak Mescid-i Aksa’dır. Mescidi Aksa özgür değilse Müslümanların gönül özgürlüğü de yok demektir. Bu mukaddes gecenin, Mescid-i Aksa bilincini, özlemini ve gayretini artırarak, miracın mabedinin kurtuluşuna, işgal ve zulmün bertaraf edilmesine vesile olmasını temenni ediyorum.

Kandil günleri gönüllerin kardeşlikle çarpıştığı ellerin dualarda buluştuğu gündür Bugünü hakkıyla geçirebilenlerden olmak duasıyla hayırlı kandiller diler, bu mübarek gecenin bütün İslam alemine sağlık ve huzur getirmesini temenni ederim” dedi.