Güngörer; ‘İtfaiye Teşkilatı’nın görev yerlerindeki kritik vazifesini hatırlatarak, fedakâr itfaiye personellerinin her zaman takdire şayan bir görev yürüttüklerini’ ifade etti ve mesajında şu ifadelere yer verdi:

İtfaiye Teşkilatı olarak, önemli ve riskli çalışmalarını, günün her saatinde halkın emrinde olarak gerçekleştiren İtfaiye çalışanları; Belediyelerin bünyesinde büyük ve önemli bir görevi yerine getirmektedirler. Tüm canlıların kaçtığı yangına koşarak, oradaki görevlerini üstün gayret göstererek yapan ve de başarılı olan itfaiyeciler her türlü takdiri hak etmektedir. İnsanlığa ve tüm canlılara hizmet veren İtfaiyecilerimiz başta yangın olayları olmak üzere, çeşitli doğal afetlerde ve kurtarma çalışması gerektiren olaylarda, üzerine düşen görevi layıkıyla yerine getirmek için var gücü ile çalışmaktadır. İtfaiye Erleri birçok riski ve sorumluluğu beraberinde getiren her türlü yangına en hızlı müdahaleyi yapıp, ateş altındaki ailemizi, mallarımızı en kısa sürede kurtarmak için kendi canlarını düşünmeden ateşe atlamaktadırlar. Tüm bu risklere rağmen kuruluş amacını karşılıksız yardım anlayışından alan itfaiye çalışanlarımız başkalarına yardımcı olabilmek için büyük özveri ve gayretle, görevlerini canları pahasına yerine getirmektedirler.

Ateş ve ısı, insan hayatı için önemli bir ihtiyaçtır. Ateş kontrollü kullanıldığında insanlara yardımcı olurken, kontrolden çıktığında çok büyük can ve mal kayıplarına neden olabilmektedir. Özellikle orman yangınları, ülkemizin milli serveti olan alanların yok olmasına sebebiyet vermektedir. Bilim ve tekniğin ilerlemesiyle yangın anında itfaiye gelene kadar araçlarda ve yapılarda yangın söndürme tüpleri kullanılmaya başlanmıştır. İhtiyaç durumunda bu tüplerin nasıl kullanıldığı ve nerede bulunduğunu bilmemiz gerekir. Bu sebeple Yangından Korunma Haftasında okullarımızda öğrencilere ve halkımıza yangın anında ve sonrasında neler yapılacağı konusunda tüm önemli bilgiler, korunma yolları ve alınması gereken önlemler görevliler tarafından tatbikatlar ile gösterilip öğretilmektedir.

Bu vesile ile yangın ve doğal afetle mücadelede “Bir can olsun kurtarabilir miyiz?” inancıyla görevini yaparken yaşamını yitiren şehit itfaiyecilerimize Allah’tan rahmet dilerken, ülkemizin her köşesinde, her zaman görevinin başında olan itfaiyeci kardeşlerimizin İtfaiye Haftasını en içten dileklerimle kutluyorum ve sağlık, sıhhat, mutluluk ve başarılı çalışmalarının devamını diliyorum.”