İl Milli Eğitim Müdür Vekili Abdurrahman Kurt’un eşlik ettiği ziyarette, Vali  Fahri Meral ilk olarak Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) kapsamında okul bahçesine kurulan kamera sistemini inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

Daha sonra okulun kantini, sistem odasını ve diğer bölümlerini inceleyen Vali Meral’e, okulda yürütülen eğitim öğretim faaliyetleri ve projeler konusunda Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Muhammet Ali Fatih bilgiler verdi.

“Okul güvenliği için bu yıl yaklaşık 1 milyon TL yatırım yapıldı”

İncelemeler sonrasında Kent Güvenlik Yönetim Sistemi ve diğer güvenlik sistemleriyle ilgili bilgiler paylaşan Karaman Valisi Fahri Meral, eğitim ortamlarının güvenliğinin sağlanması için devletin gerekli tedbirleri aldığını belirtti. Vali Fahri Meral, “Okul güvenlik tedbirleri kapsamında ilk olarak Temizel Ünlü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Karaman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine Bakanlık tarafından yüksek çözünürlüklü, Emniyet Müdürlüğü MOBESE’ye entegre edilmiş IP kameraların kurulumu yapıldı. Valilik olarak da BİFA Anadolu Lisesi ile Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine kamera sistemlerinin kurulumunu tamamladık. Ayrıca 12 okulumuza yüksek çözünürlüklü kameraların montajı yapılırken 9 okulun da kamera sistemleri güçlendirildi. Okul güvenliği için bu yıl yaklaşık 1 milyon TL bu alanda yatırım yapıldı.” dedi.

Okul güvenliği kapsamında okullarda görev alan özel güvenlik görevlileriyle ilgili bilgileri de paylaşan Vali Sayın Fahri Meral, merkez ve ilçeler dâhil toplam 70 okulda 76 güvenlik görevlisinin, 15 okulda da tam zamanlı okul kolluk görevlisinin çalışmakta olduğunu dile getirdi.

“Gerçek başarı, öğrencilerin gönlüne dokunulduğu zaman elde edilebilir”

Ardından öğretmenlerle bir araya gelen Vali  Fahri Meral, öğretmenlik mesleğinin toplumun gelişmesine etkilerinden bahsetti. Toplumun inşasında öğretmenlerin önemli bir rol oynadığının altını çizen Meral, öğretmenlerin gerçek başarıyı öğrencilerin gönlüne dokunduğu zaman elde edebileceğini vurguladı. Esas olanın akademik başarıyı; milli, manevi, insani ve ahlaki değerlerle bütünleştirmek olduğunu sözlerine ekledi.

“Bağımlılıkla mücadele için okullarımızda 839 etkinlik yapıldı”

Milli Eğitim Müdür Vekili Abdurrahman Kurt ise Karaman Valisi Fahri Meral’e bağımlılıkla mücadele kapsamında Karaman'da yapılan faaliyetler hakkında bilgiler verdi. Abdurrahman Kurt “Bağımlılıkla mücadele eylem planı çerçevesinde okullarda; öğretmen, öğrenci ve velilere yönelik sağlıklı yaşam seminerleri, okul çevresinde madde kullanımının engellenmesine yönelik eğitimler, teknoloji bağımlılığı seminerleri ve risk grubundaki öğrencilere dair ev ziyaretleri gerçekleştirildi. Okullarımızda bu çerçevede öğretmen, öğrenci ve veliler için 839 etkinlik yapıldı. Okullarımızın güvenliğinin artırılmasında ve eğitime her zaman destek veren Valimiz Fahri Meral’e teşekkür ederiz.” ifadelerini kullandı.

Vali Fahri Meral’in Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine gerçekleştirdiği ziyaret okul yöneticileri, öğretmen ve öğrencilerle günün anısına çektirdiği fotoğrafların ardından son buldu.