Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın (TOKİ) 100 Bin Sosyal Konut Projesi kapsamında Karaman’ın Kırbağı Mahallesinde yapımı devam eden 560’ı 2+1, 251’i ise 3+1 olmak üzere toplamda 811 konutun teslim tarihi belirsizliğini korurken hak sahipleri ise bu duruma tepki gösterdi.

Teslim tarihinde yaşanan belirsizlik nedeniyle mağdur olduklarını söyleyen hak sahipleri, bir umut ile evlerini teslim alacakları günü beklediklerini söylediler.

Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan hak sahipleri, “Şuan bu evleri alan kişilerin çoğunluğu kirada, mevcut ev sahiplerine yaza evlerini boşaltacağımızı söyledik. Site yöneticisi ve yönetici yardımcısı belirlenmiş olan 811 konut için gelen cevaplar aynı. ‘İdaremiz tarafından ihale edilen 811 konutun Geçici Kabul Tutanağı onaylanmış olup, ilgili Belediyesinde Yapı Kullanım İzin Belgelerinin onaylanmasına müteakip konutlar hak sahiplerine teslim edilecektir’ denilerek ucu açık cevaplar veriliyor. Kurban Bayramı öncesi bize tarih konusunda müjde verilse çifte bayram yaşamış oluruz. Son günlerde teslim tarihinin gecikmesinde MEDAŞ’ın sayaç tedariğinde sıkıntı yaşadığı konuşuluyor. Sayaçların MEDAŞ mı? TOKİ mi? hangi kurum tarafından tedarik edileceği konusunda bile bilgi kirliliği yaşanıyor. Bu bilgi kirliliğinin önüne geçilebilmesi adına Sayın Valimiz Tuncay Akkoyun’dan, milletvekillerimiz Sayın Dr. Recep Şeker, Av. Selman Oğuzhan Eser ve Av. İ. Atakan Ünver’den destek istiyoruz. Herkes elini vicdanına koysun. Karaman ilinde bu işin takibini hangi kurum yapıyorsa teslim tarihi ile ilgili net bir cevap verilmesini istiyoruz” ifadelerine yer verdiler.