Basın açıklamasında işçiler adına konuşan Süperpak Ambalaj Baş Temsilcisi Mehmet Akgül 38 gün değil 38 yıl sürse de haklı davamızdan geri adım atmayacağız dedi.

Karaman'da geçtiğimiz 20 Haziran'dan bu yana grev yapan işçiler 38 gündür her gün fabrikaya gidip fabrika önünde greve devam ediyor. 38 gündür hiç bir uzlaşma sağlanamadığını belirten Sülüloz İş Sendikası Karaman baş temsilcisi Akgül; “Bizler Avusturyalılara ait MM Süperpak işçileri olarak emeğimizin, alın terimizin karşılığını alabilmek için 20 Haziran’dan buyana grevdeyiz. Yılbaşından beri sürdürdüğümüz toplu sözleşme görüşmeleri işverenin düşük ücret politikası ve uzlaşmazlık tavrı yüzünden sürdürmekte olduğumuz toplu sözleşme çıkmaza girdi ve sonuç olarak işveren bizlere grevden başka bir çare bırakmadı. Daha vahim olanı ise; greve çıkmadan önce işveren bizlere %0 zam önermesi olmuştur.

Bizler tüm zor şartlarda, bayram seyran demeden evimize ekmek götürmek için, çocuklarımızı okula gönderip bu ülkeye aydınlık beyinler yetiştirmek için gecesini gündüzüne katarak çalışan onurlu emekçileriz.

Bizlerin talebi arabalar, evler, yatlar, katlar değil! Sadece yarını düşünmeden kimseye muhtaç olmadan çalışmamızın karşılığını almak ve evimizde tüten ocağı söndürmemek! Ancak yıllarca türlü fedakarlıkla çalışıp büyüttüğümüz milyonlarca lira kazanan bir iş yeri haline getirdiğimiz Süperpak ambalajın kötü yönetilmesinden dolayı yöneticilerimiz bizlere insanca yaşayabileceğimiz bir ücreti çok gördüler.

Bizler sizlerin kardeşleriniz, arkadaşlarınız, aynı sofrayı, aynı yaşamı paylaşan dostlarınızız. Grevde olan işçiler olarak hepimizin amacı yıllarca çalıştığımız fabrikanın bacasının sönmesi, iş yerinin kapanması ya da ekmek yediğimiz bu teknenin batması için greve çıkmadık. Amacımız yasal, anayasal hakkımız olan grevi kullanarak taleplerimizin gerçekleştirilmesidir.

Bizim her koşulda söylediğimiz bir söz var; “Grev Bizim İçin Bir Amaç Değil, Haklarımızı Alabilmek İçin Başvurduğumuz Bir Araçtır.”

Biz Süperpak İşçileri olarak herkesin şunu da bilmesini istiyoruz ki taleplerimiz karşılanmadığı sürece, bize sıfır zam dayatıldığı sürece haklı grevimizi sürdüreceğiz ve onuna kadarda bu onurlu mücadelemize devam edeceğiz.” dedi.

Mehmet Akgül daha sonra kendilerine destek için alana gelen Cumhuriyet Halk Partisi yöneticilerine teşekkür etti. Greve çıkan işçiler Atatürk parkında attıkları sloganların ardından olaysız bir şekilde dağıldı.