Hastane konferans salonunda yapılan toplantıya, İl Sağlık Müdürü ve Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ali Rıza Altunsoy, Müdür Yardımcısı Dr. Ayşe Tapsız, Halk Sağlığı Müdürlüğü Şube Müdürleri Dr. Dine Atcı Kaya, Mustafa Deveci, Faruk Tekin, Halk Sağlığı Laboratuvarı Sorumlusu Zafer Zeybek, Merkez Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Tabibi Dr. Hüseyin Said Ulu, Ayrancı İlçe Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Taner Serin, Başyayla İlçe Sağlık Müdürü ve Sarıveliler İlçe Sağlık Müdür V. Dt. Aysun Tan, Sarıveliler İlçe Entegre Hastane Müdürü Ahmet Kaya, Ermenek İlçe Sağlık Müdürü Dt. Ümran Palaz, Kazımkarabekir İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ali Cem Ergül, KKB İlçe Entegre Hastane Müdürü Şemsettin Demirci, İş Sağlığı ve Güvenliği Birim çalışanları Uz. Dr. Erhan Güneş, Dr. Hikmet Yılmaz katıldı.

İl Sağlık Müdürü ve Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ali Rıza Altunsoy toplantıda yaptığı açıklamada;

“Sarıveliler İlçesi sağlık çalışanlarının sorunları yerinde dinlenerek çözüm önerileri alınmıştır. Sağlık hizmetlerinin yürütülmesinin bir ekip işi olduğu, bütün birimlerin birbiri ile koordineli entegre çalışması gerektiği önem arz etmektedir. Halk Sağlığı Müdürlüğü ve bağlı birimlerinin büyük bir ahenk içerisinde hasta ve çalışan memnuniyetinin hedeflendiği görülmüştür.

Sağlık hizmetleri sunucusu olarak bizim görevimiz vatandaşımıza sağlık hizmetlerini en üst seviyede verebilmektir. En ücra köşedeki vatandaşımızın en kaliteli sağlık hizmetini alması bizim asıl hedefimizdir. Bu hedef doğrultusunda tüm mesai arkadaşlarımızla birlikte çalışmalarımıza devam edeceğiz.” dedi.

Toplantı sonrası Sarıveliler İlçe Kaymakam Vekili Hamza Özer, Sarıveliler İlçe Hastanesindeki ekibi ziyaret etti. Ziyaret sonrasında ise Başyayla ve Sarıveliler İlçesinde öğrenim gören öğrencilere dağıtılması planlanan 40 bisikletin teslimi yapıldı.
 
Toplantıda alınan kararların ana başlıkları ise şöyle;
1-Evde Sağlık Hizmetleri kapsamında hizmet alması gereken kişiler tespit edilerek, ulaşılmayan hastalar, kayıtlara alınarak hemen hizmet verilmeye başlanılması.
2- Kanser tarama faaliyetleri artarak devam edilmesi. Ekim ayında Taşeli yöresine Mobil Kanser Tarama Aracının gönderilmesi.
3- Tüm Toplum Sağlığı Merkezilerimizde gebe bilgilendirme sınıfları açılması.
4-2016-2017 Eğitim-Öğretim döneminin başlaması ile birlikte İl genelinde bulunan okullarımızda hedeflenen öğrencilerimizin, işitme tarama testi, flor vernik uygulaması ve sağlık taramalarına en kısa sürede başlanması.
5-Mobil ağız diş sağlığı taramalarına ağırlık verilmesi.
6-Sağlıklı yaşam aracının Taşeli Bölgesine gönderilerek, eğitimlere hız verilmesi.
7-İl genelinde tüm su depolarında sıvı klorlama yapılması için tüm muhtarla koordineli çalışılması.