Şeker mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Ülkemizde bilimsel diş hekimliğinin temelleri 22 Kasım 1908 tarihinde İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde ilk dişçilik yüksekokulu "Dişçi Mekteb-i Aliyesi" nin açılması ile atılmış, 1996 yılından bu yana her yıl 22 Kasım günü "Diş Hekimliği Günü" ve içinde bulunduğu hafta ise "Ağız ve Diş Sağlığı Haftası" olarak kutlanmaktadır.

Ağız ve diş sağlığı vücut sağlığını doğrudan etkilemekle birlikte sağlıklı bir yaşam için büyük önem arz etmektedir. Ağız ve diş sağlığının korunması ile birçok hastalığın başlamadan önlenmesi sağlanmış olur.

Diş Hekimlerimiz, insan sağlığı için son derece önemli olan ağız ve diş sağlığının korunması gibi insani ve kutsal büyük bir görev ifa etmektedirler.

AK Parti iktidarı ile son 15 yılda ülkemizdeki sağlık alanındaki önemli gelişmelere paralel olarak insan sağlığında çok önemli bir yeri olan Ağız ve Diş Sağlığı alanında da çok önemli adımlar atılmış, önemli projeler hayata geçirilmiştir. Bu kapsamda; Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi sayıları, diş hekimi sayısı ve sağlık personeli sayısı önemli ölçüde artırılmış, vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerine daha kolay ve hızlı ulaşması sağlanarak halkımızın daha etkin ve kaliteli sağlık hizmeti almasının önü açılmıştır.

Bu duygu ve düşünceler ile halkımızın ağız ve diş sağlığının korunması ve iyileştirilmesi için büyük bir özveri ile ve fedakârca görev yapan tüm diş hekimlerimizin Ağız ve Diş Sağlığı Haftası ile Diş Hekimleri Günü’nü en kalbi duygularımla kutlar ve bu kutsal görevlerinde başarılar diliyorum.”