İlk olarak 'Heybemdeki Azık' isimli şiir kitabını okuyucularıyla buluşturan Özünal, ikinci şiir kitabı olan 'Kırk Yıllık Hatır' isimli kitabını okuyucularıyla buluşturmuştu. Özünal, Danış Kitabevi’nin katkılarıyla Aktekke Çay Bahçesinde imza günü düzenleyerek şiir severlerle bir araya geldi.

Düzenlenen imza gününe AK Parti İl Başkanı Abidin Çağlayan, CHP İl Başkanı Mustafa Cem Kağnıcı, sivil toplum kuruluş temsilcileri, şair ve yazarlar ile vatandaşlar katıldı.

Özünal, yaptığı konuşmada, şunları söyledi:

"Gönül ne kahve ister ne kahvehane

Gönül bir dost ister kahve bahane

Demişler...

Biz de bu gün dedik ki

Gönül ne tanıtım ister ne de imza

Maksadımız sizi davetti aramıza

Hasret giderelim epeyce özleştik

Muhabbeti den yapalım çayımıza

Mutluyum; çok uzun zamandır özlediğimiz dostlar aramızda. Mutluyum çok uzun zamandır görüşmeyen dostları burada buluşturduk. Mutuyum son zamanlarda efkarlı günler yaşadık. Hatta biraz münzevi bir yaşantıya da büründük. Ama şu an siz dostlar sayesinde yaşamanın ne kadar güzel olduğunu, dünyada sevgi denilen bir kavramın olduğunu, sevginin vefa diye bir ürünü olduğunu, vefanın fedakarlıklara da hammadde temin etiğine şahit olduk. Çok önemli bir tatil gününü burada geçirmek sureti ile yanımızda olduğunuz için teşekkür ederim. Duygularımızı karaladığımız kağıtlar sizlerin teşvik ve morali ile bir anda kitaba dönüştü. Heybemdeki AZIK beklediğimizin çok çok üstünde bir ilgi ve takdir ile karşılandı. Temelde nesir yazarıyız. Şairlikten bihaberdik ama sayenizde şair olduk. Ağır basan nesir yönümüz ile hikayeler kaleme almaya başladık. Çok yol kat etmiş iken Sevgili Başkanım Osman Hoca ODA’yı patlattı. Hem de ne patlama... O harika eserden sonra benim de yakın konularda ve benzer bir eserle ortaya çıkmaya gönlüm elvermedi. Zira ODA gerçekten çok başarılı bir eser. Bu nedenle hikayelerimizi daha uygun bir zamana erteledik. Bu iş tiryakilik, duramadık hazırda olan şiirlerimizi derleyiverip yeni bir kitap hayalini şiirlerle hayata geçirdik. Şu an görüyorum ki iyi de ettik. Darısı aramızda kaleminden bal damlayan ama bugün yarın diye kitap sahibi olmayı uzatıp duran beylere bayanlara... (Kalabalıktan örneklere hitap)

Kırk Yıllık Hatira gelince;

Mevcut şiirlerimizi bir harman edip ayıkladık. Önceki kitabımız 240 sayfa civarında idi. Ama acemilik işte... Şiir kitapları 140-160 arasında daha uygun oluyormuş biz de bu miktarla sınırlı tuttuk. Eh epey de matbaa mürekkebi yalayınca dizgiyi yaptık, kapak tasarımları düşündük.

Bu arada önce Ankara daha sonra da Konya fuarları da gündeme gelince çalışma hızını arttırmak zorunlu oldu. Baskı için görüşmeler yaptık. Bazı kardeşlerimizi yönlendirdiğimiz Çimke Yayınevi sahibi Sevgili Ahmet Aka ile de görüştük. İş bilen kılıç kuşanan olarak lafımızın üstüne laf koymadı ve onun çok olumlu teklifi üzerine biz de lafının üstüne laf koyamadık.

Sağ olsun bir yandan fuar telaşları bir yandan artan fiyatların verdiği sıkıntılarla boğuşurken gecesini gündüzüne katarak bizim karalamalarımızı bir esere dönüştürdü. Ankara ve hemen arkasından Konya fuarları yorsa da kitabın hazırlanması aşamasının ilk anından beri hep yanımda olan destek veren dua eden gayretimize ortak olan dostlar Karaman için de bir etkinliğin şart olduğunu RESMEN DAYATTIAR. Onlara teşekkür ederim. Bir sohbette konuyu duyan Sevgili Mustafa Danış da o güzel gönlü ve liyakati ile konuyu derhal sahiplendi.

Mekan olarak aklıma başka hiçbir yer gelmedi. İlla ki burası olmalı idi. Zira burası Karaman kültüründe son asrın kültür mekanı oldu hep. Sevgili Mehmet Ali Böcü nün konuyu duyduğundaki heyecanı ve coşkusu sanırım yıllarca unutamayacağım bir güzellik... Ve bu gün oluştu.

Burada olmanızdan dolayı çok mutluyum. Hayatın ve sevginin değerini yaşamak çok güzel

Darısı kalem sahibi üreten kardeşlerimin başına. Yine arı gibi en has balları üretip bizlere sunan Şair ve Yazar dostlarımı, kardeşlerimi de candan kutluyorum. Başarıları ve üretimleri daim olsun... Seviyorum ben bu Karamanı. İçinde insanlar yaşamasa yine sever miydim? Elbette HAYIR. İçinde Karamanlılar var diye, içinde yaşayan insanlar var diye, o insanlar içinde dostlarım, kardeşlerim arkadaşlarım ve hatta (Kalabalıktan......) var diye seviyorum. Gönlüm görünse de gökyüzü kadar issiz, Aslında parlamakta dost adlı yıldızlar sayısız. Dosttan yana yok efkarım gönlüm tasasız,

Gönlümde parlamaktasınız dostlar riyasız...

Bugün burada olmamızı sağlayan Yayın dünyasının güzel ismi ve çözüm adamı Ahmet

Aka ya Mustafa Danış şahsında Danış Kitabevi personellerine, bizleri bu gün burada çok sıcak bir yaklaşımla ağırlayan Mehmet Ali Böcü ye Kitabın yayınlanacağının duyulmasından itibaren heyecanla destek veren değerli kardeşlerime

Burada bulunarak bizlere yaşama sevinci ve hayat kaynağı olan sizlere sonsuz teşekkür ediyor saygı ile selamlıyorum."

Ardından şair ve yazarlarda söz alarak şiir kitabı hakkında düşüncelerini söylediler.

Daha sonra Özünal, yeni çıkan şiir kitabını sevenleri için imzaladı.