Karaman Kamu Hastaneleri Birliği olarak sizlere her hafta bir birimimizi tanıtmaya kaldığımız yerden devam ediyoruz…
Bu hafta sizlere tanıtacağımız birim; Radyoloji Ünitesi. Karaman Devlet Hastanesi Radyoloji Ünitesi her geçen gün kendini yenilemekte ve personelleri ile göz doldurmaya devam ediyor. Dijital Röntgen Cihazı, PACS Cihazı, Kemik Ölçümü, Bilgisayarlı Tomografi Cihazı, USG, Renkli Dopler USG ve servislere acil müdahale edebilecek, Hasta Başı Taşınabilir Dijital Röntgen Cihazı ile kaliteli hizmet vermeye devam ediyor. İşte size tanıtmak için hazırladığımız aletler ve açıklamaları:

BT ( BİLGİSAYARLI TOMOGRAFİ)

Bilgisayarlı Tomografi Cihazı 16 kesitli dedektör yapısına sahip olup; çok hızlı ve detaylı çekimlere imkân tanımaktadır. Tüm vücudu 1 dakikanın altında MPR ve 3D (3 boyutlu) işlemlerinin tamamının yapılabilmesini sağlayacak şekilde ince kesitlerle tarayabilmek mümkün. Üstelik hasta masasının 180cm’lik tarama mesafesi ile hasta baştan ayağa taranırken hastanın yerinden kalkmasına da gerek kalmıyor. TOSHIBA’ nın AIDR (Adaptive Iterative Dose Reduction) adını verdiği bu rekonstruksiyon algortiması sayesinde konvansiyonel Bilgisayarlı Tomografi cihazlarına nazaran % 75 daha düşük x-ışın dozu kullanımı mümkün. X-ışın hassasiyetinin her geçen gün arttığı günümüzde hastaların daha güvenle taranabiliyor olması hastalar açısından sevindirici bir gelişme. 16 kesitin vermiş olduğu avantajla rutin Tomografi tetkiklere ilave olarak Kardiyak Bilgisayarlı Tomografi Anjiyografi dışında kalan her türlü ileri tetkik yapılabiliyor.( Periferik ve nörovasükler anjiyografi, sanal bronkoskopi, sanal endoskopi, beyin perfüzyonu, kranyal dsa çalışmaları vb.)

RÖNTGEN

Hastanemizde mevcut bir cihazımızın çift dedektörlü dijital röntgene dönüşümü sağlandı. Yeni bir çift Dedektörlü Digital röntgen cihazı ve mobil digital röntgen cihazı alımı yapıldı. Hastanemizde kurulan PACS Sistemi ile film taşıma yükünden kurtulup artık bilgisayar ortamında PACS tan hasta röntgen çekimleri görüntülenebilmekte olup ayrıca daha yüksek kalitede görüntüler oluşturulmaktadır.

USG-RENKLİ DOPPLER USG

Hastanemizde 3 adet Renkli Dopler Ultrasonografi Cihazı ile tüm ultrason tetkikleri ve renkli doppler ultrasonografi incelemeleri radyoloji uzman doktorlarımız tarafından yapılmaktadır. Bunun yanında radyoloji bölümümüzde görüntüleme eşliğinde biyopsilerde hastanemizde yapılmaktadır.