İl Başkanı Hatipoğlu, mesajında: ‘’ Cumhuriyetimizin Banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a ayak basarak, kurtuluş ve kuruluşumuzun ilk tohumlarını Anadolu’ya serpmiştir. Bu ilk adım ülkemizin makûs kaderini değiştirmiştir. Büyük lider ve önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk; kendisine inananlarla beraber, hep birlikte, tarihin akışını tamamen değiştiren, dünyaya örnek olan kurtuluş mücadelesiyle, tarihte yerini almış ve bu mücadele ebediyen de unutulmayacaktır. Bizler de bu mücadeleyi ‘’unutturmaya’’ çalışanlarla mücadele edip, ‘’unutturmamak’’ için de elimizden gelen her şeyi yapacağız.

Bu bayramın Atatürk tarafından armağan edildiği; geleceğimiz ve umudumuz olan gençlerimizin; bağımsızlığa, Cumhuriyete, Atatürk ilke ve inkılaplarına; 19 Mayıs ruhuna her zamankinden daha fazla sahip çıkacağına inancımız da tamdır...

Bu duygu ve düşüncelerle, bu anlamlı günde başta gençlerimiz olmak üzere tüm milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlar, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bizlere bağımsız bir Türkiye armağan eden Kurtuluş mücadelemizin kahramanlarını ‘’Gazi ve Şehitlerimizi’’, saygı ve rahmetle anıyorum” ifadelerine yer verdi.