Hatipoğlu, yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Türk milletinin bağımsızlık inancı ve vatan sevgisinin önünde hiç bir güç duramaz. 30 Ağustos 1922'de tüm dünyaya bunu bir kez daha kanıtladık. Hiç bir zaman esareti kabul etmeyen Türk milletinin, vatan toprakları için göstermiş olduğu onurlu mücadelesinin zaferini: 30 Ağustos'ta kutladığını ifade eden Hatipoğlu: "Ağustos, Türk milletinin zafer ayıdır. Aziz milletimiz geçmişte, Malazgirt Meydan Muharebesi, Büyük Taarruz ve Estergon Kalesi'ndeki zaferlerini de Ağustos ayında kazanmıştır. Geçmişte ki bu zaferlerle yeni bir başlangıç yaparak adını tarihe altın harflerle yazdırmıştır. Türk milleti, 30 Ağustos 2022'de de; millet bilinciyle ve milli şuurla bu büyük günü kutlayacaktır.

"Unutulmamalıdır ki: Türk Milleti, hiç bir koşulda bayrağını yere düşürmez ve bir karış toprağını da kimseye vermez. İşte 30 Ağustos 1922'de kazanılan zaferin altındaki asıl ve asil neden budur..."

Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere; ebediyete intikal etmiş tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi; saygı ve rahmetle anıyorum.

Değerli Karaman'lı hemşehrilerimin 30 Ağustos ZaferBayramını kutlar, selam ve saygılarımı sunuyorum.”