Salgın sürecinde evde kalan öğrenciler, “Hayalimdeki Oyuncak” projesi kapsamında hayal kahramanlarını oyuncağa dönüştürdüler.

2019-2020 Eğitim Öğretim Yılında; Dr. Sadık Ahmet İlkokulu, okul öncesi sınıflarında, kitap ve oyun ile öğrencilerde paylaşmayı, kitap sevgisi kazandırmayı, anne-baba ile çocuğun birlikte kaliteli zaman geçirebilmesini amaçlayan "Ailemle; Okuyorum, Oynuyorum, Öğreniyorum” ve “ Hayalimdeki Oyuncak” projelerini hayata geçirdi.

Salgın sürecinde aile bireyleri ile öğrencilerin evde kaldığı süreyi daha verimli hale getirmek için projenin zenginleştirildiğine dikkat çeken Okul Aile Birliği Başkanı, “Proje çalışmaları boyunca farklı hikâyelerle tanışan okul öncesi öğrencilerine öğretmenleri, bir oyuncak hayal etmeleri ve istedikleri renklerle resmini çizmelerini istemişlerdi. Salgın sürecinde de projeler devam ettirildi. Çocuklar tarafından çizilen resimlerdeki oyuncaklar, öğretmenleri ve anneleri eliyle gerçeğe dönüştürüldü. Salgın öncesinde okulda başlanan projeye öğrencilerin evlerinde devam edilerek tasarımı okul öncesi öğrencilerine ait, öğrenci velileri ve okul öncesi öğretmenlerimizin yaptığı 28 farklı oyuncak ortaya çıktı. Böylece okul döneminde öğrencilerin hayal dünyalarını geliştirmeyi amaçlayan proje salgın döneminde yapılan aile içi etkinliği ile daha da zenginleştirilerek kitaplardan resimlere taşan hayaller öğretmen, veli ve öğrenci eli ile oyuncağa dönüştü. Projeye başlarken sene onunda okulumuzda sergilemeyi planladığımız oyuncakların, pandemi nedeniyle, fotoğraflarını sergilemek-paylaşmak istedik.” dedi.

Hayatın bazen beklenmedik durumlar karşısında çözüm yolları ortaya koymayı gerektirdiğini ifade eden Okul Aile Birliği Başkanı Raşit Aktaş, bu süreci atlatmak için tedbirlere dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayarak projede emeği geçen başta okul idarecileri ve öğretmenleri olmak üzere destek verip çalışmalara katılan tüm velilere teşekkür etti.