Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen, Sosyolog Yazar Polat Doğru’nun 1-2 Mart 2018 günlerinde öğretmen ve öğrencilere yönelik gerçekleştirdiği seminerler büyük beğeni gördü.

KMÜ 15 Temmuz Konferans Salonunda 3 oturum halinde düzenlenen seminerlere ilimizde öğrenim gören tüm 12. sınıf öğrencileri katıldı. Yazar Polat Doğru, kendi tecrübeleri ve ünlü kişilerin başarı hikayeleri ile süslediği sunumunda öğrencilere hedef belirleme, meslek tercihi, başarı, karşılaşılan zorluklar ve çalışmak konularda bilgiler verdi.

Öğrencinin kendini çok iyi tanıyarak hedef belirlemesinin önemini vurgulayan Yazar Polat, “Bugün baktığımda bir bireyin en temel meselesini kendini tanımak olarak tanımlayabiliyorum. ‘Ben kimim?’ sorusuna verilen cevap yaşamın aslında başlangıç noktası. İkinci temel konu ise “kim olmak istiyorum?”. Bu da kişinin hedefini, geleceğini tanımlıyor. Bu iki soruyu kendine sorup kendi cevap veremeyen bireylerin ise ne yazık ki hayatı esen rüzgarlara bağlı bir biçimde gelişiyor.” dedi.

Meslek tercihine yönelik hayatından kesitleri öğrencilere aktaran Doğru, eğitimi alınan alanda ömrün geri kalanının sürdürüleceğini belirterek doğru tercihlerde bulunulmasının önemine değindi. Sosyolog Polat Doğru “İstanbul Teknik Üniversitesi, Gemi İnşaat Mühendisliği Bölümünde öğrenciyim. Okul açılalı yaklaşık bir buçuk ay olmuş ve yeni öğrencilere mesleği tanıtmak için teknik geziye götürmüşler. Otobüsten indim. Kapının önünde bir anda durakladım ve içeriye girmeden elimi demir kapının üzerine koydum. O an içimde bir şeyi fark ettim. Önümüzdeki 40 yılı burada veya buna benzer bir yerde ömrümü geçireceğimdi. İşte o an şu soru kafama çakıldı: ‘Önümüzdeki 40 yıl buradasın, burada olmak istiyor musun?’ Soru bir şey değil de asıl üzücü olan cevap oldu, fark ettim ki hiç istemiyorum. Ondan sonra da benim hayatımın macerası oldu.” diyerek sözlerine devam etti.

Sosyolog Yazar Polat Doğru, soru cevaplarla sürdürülen öğrencilerin beğeniyle dinlediği sunumunu motivasyona ilişkin örneklerinin ardından özetleyerek kendinizi tanıyın, hedefinizi belirleyin, onun için sıkı çalışın ve çalışırken şikayetçi olmayın tavsiyeleriyle tamamladı.

Ardından okul yöneticileri ve rehber öğretmenlere yönelik Güzel Sanatlar Lisesinde düzenlenen oturum, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Abdurrahman Kurt’un selamlama konuşması ile başladı. İnsan, insan içindir diyerek sözlerine başlayan İl Milli eğitim Müdür Vekili Kurt konusu insan olan her çalışmanın önemli olduğunu, konunun eğitim olduğunda ise bir kat daha önem kazandığını belirterek seminerler dolayısıyla ilimize gelen İstanbul Aydın Üniversitesi Konya Bölge Koordinatörü İsmail Erdem’e ve Sosyolog Yazar Polat Doğru’ya teşekkür etti.

Öğretmenlerin insan hayatına etkisinden bahsederek konuşmasına başlayan Sosyolog Polat Doğru, insanın kendisiyle ve başkalarıyla iletişiminin hayata mutluluk kattığını vurguladı. Başarı için motivasyonun, motivasyon içinse mutluluğun şart olduğunu dile getiren Polat Doğru, mutluluğun; sağlıklı aile ilişkileri, geleceğe güven duygusu, mesleğini anlamlı bulma, sosyal çevre ilişkileri, bireysel özgürlük, sağlık ve hayata pusula olacak değerlere sahip olmakla elde edilebileceğini anlattı.