İnsan varoluşu gereği düşünen, arayış içinde olan, arzulayan, merak eden, kendine özgü bir varlıktır. İnsanın sahip olduğu özellikleri çoğaltabiliriz, bazı özelliklerde onun şahsına münhasırdır. Bu kadar özellikle birlikte insan sürekli olarak bekleyen bir varlıktır. Şöyle bir düşünelim o kadar çok şey bekliyoruz ki; lise, üniversite, iş hayatı, çocuğumuzun iyi bir eğitim alması, yemek yemeyi, çay içmeyi, hak ettiğimiz parayı almayı, mutlu olmayı, para kazanmayı, kazancımızın fazlasını kazanmayı, sahip olduğumuzun fazlasını ve hep daha fazlasını…

Zaman öyle çabuk geçiyor ki bir düşünelim on yıl öncesinde nerede ne yapıyorduk? Gençtik belki, çocuktuk yahut orta yaşlı biri. Yaşımız ilerlediğinde geriye dönüp baktığımızda ne bıraktıklarımıza bakacağız, neler yaptıklarımıza. Elimizden bir iş gelmediği vakitlerde geriye dönüp bakacağız, o zaman işte o zaman pişmanlık olmasın hissimizde. İyi ki diyelim yani yaşam doyumunu gerçekleştirelim. Bunun için en önemli vakit şimdi. Biz sürekli bir şeyler beklerken zaman geçip gidiyor. Hatta öyle hızlı geçiyor ki fark edemiyoruz. Altı aydan fazla oldu, ilk vaka tespit edileli. Birileri gelip deseydi ki bir olay olacak ve herkes maske takmak zorunda kalacak. İnanır mıydınız? Ben asla inanmazdım. Ama insanlar artık bir şekilde idare etmeye başladı, alıştı, alıştık artık. Bugün elimizden bir şeyler geliyorken durmayalım. Çünkü yarın çok geç olabilir.

Mutlu olmak istiyoruz öyle değil mi? Sokağa çıkıp sorsak eminim çoğunluk olumsuz cevap verecek. Mutlu değilim diyecek. Neden mutlu değiliz? İstediğimiz şeyler olmadığı için mi? Beklentilerimiz gerçekleşmediği için mi? Sürekli şikayetçiyiz bir şeylerden. Havanın sıcaklığından, kilomuzdan, boyumuzdan, daha iyi bir arabaya sahip olamadığımızdan ya da daha başarılı olamadığımızdan. Sürekli istiyoruz, hep daha fazlasını. Beklentilerimiz yoruyor bizi ama farkında değiliz. Evi olan birisi ikinci kat istiyor, derece yapan bir öğrenci daha iyisini yapmayı. Doğamızda var belki de ve saldırganlık iç güdümüz bizi buna yönlendiriyor.

Mutlu olmak istiyorsunuz ama daha fazlasına sahip olmak sizi mutlu yapmaz. Koşullarınız değişir yine istersiniz. Şükretmeyi, elimizdekilerle yetinmeyi, aslında her şeyin elimizden kayıp gideceğini öğrendiğimizde her şey çok daha güzel olacak. Tebessüm edip hoş görmek, yardım etmek, saymak ve merhametli olmak inanın ki hiç zor değil. Siz bugün bu dünyada iyi ki varsınız. Beklentiniz olmasın demiyorum. Elbette bekleyeceğiz, isteyeceğiz, hırsımız olacak ve mücadele edeceğiz fakat beklentilerimizin yaşamımızı ve mutlu olmamızı engellemesine izin vermeyelim. Sağlıklı ve mutlu günler diliyorum.