Valilik makamında gerçekleşen ziyarette Hayvan Hakları ve Doğayı Koruma Öğrenci Topluluğu Başkan Yardımcısı Berat Göktaş, Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık’a topluluğun kuruluş amacı ve nihai hedefleri hakkında bilgiler verdi.

Göktaş, üniversite bünyesinde kurulan ve tamamı öğrencilerden oluşan topluluğun çalışmalarının ana temasının ve hedeflerinin yapacakları etkinlikler ile çevreyi yaşanabilir kılmakla birlikte topluma hayvan sevgisini yerleştirerek hayvanlar konusunda farkındalık oluşturmak olduğunu söyledi.

Kış ayının yoğun geçmesinden dolayı yiyecek bulmakta zorlanan hayvanlar için ihtiyaçlarının karşılanması noktasında hayvan severlerden destek beklediklerini ifade eden Göktaş, amaçlarının doğa ve hayvanlarında hayatımızın bir parçası olduğunu vurguladıkları çalışmaları ile kendilerinden sonra gelecek öğrencilere öncülük ederek genç nesillere yaşanabilir bir çevre ve doğal bir hayat bırakmak olduğunu belirtti.

Ziyarette konuklarıyla bir süre sohbet ederek görüş alışverişinde bulunan Vali Mehmet Alpaslan Işık, gençleri bu örnek davranışlarından dolayı kutlayarak çevre sorunun dünyamızın ve günümüzün en önemli sorunlarından birisi haline geldiğini ifade etti. Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakabilmek için çevre konusunda tüm insanların gereken hassasiyeti göstermeleri gerektiğini ifade eden Vali Işık, bununla birlikte çevremizle beraber doğamızın vazgeçilmez unsurları olan hayvanlarında diğer canlılar gibi yaşama hakkına sahip olduğunu vurguladı. “Onlar bizim can dostlarımız” diyen Vali Işık, ziyaretleri ve konuyla ilgili gösterdikleri duyarlılıktan dolayı teşekkür ettiği topluluk üyelerine doğa ve hayvanların korunmasına yönelik faaliyetlerine gereken desteği vereceklerini belirtti.