1967 yılında belediye olan, 2014 yılında tekrar köye dönen Karaman merkeze bağlı Kılbasan, hayırsever vatandaşların maddi yardımları ile ihya oldu.

Köy içerisinde görünen olumsuzluklar ve yardıma muhtaç köy sakinleri için Kılbasan Muhtarlığının sosyal medya hesaplarından başlattığı kampanyalar ses getirdi. Kampanyalar üzerine elini taşın altına koyan vatandaşların makbuz karşılığı yaptığı yardımlar bir bir yerine ulaştı.

110 BİN TÜRK LİRASI YARDIM YAPILDI

Kılbasan Muhtarlığına kampanyalar için bugüne kadar 110 Bin Türk Lirası yardım yapıldı. Hayırsever vatandaşlar tarafından yapılan yardımlar ile 70 yaşındaki Hasan Bayram’ın kendiliğinden yıkılan evi, 80 yaşındaki İbrahim Balcı’nın yanan evi tekrardan yapılırken, köy merkezinde bulunan Büyük Camii’nin ise tadilatı gerçekleşti.

İHTİYAÇ SAHİPLERİNE PREFABRİK EV

Kılbasan Muhtarlığı’nın başvurusu ile Karaman Valiliği ve Karaman Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfı tarafından hediye edilen prefabrik ev, Kılbasan Köyü Muhtarlığının avlusuna yerleştirildi. Prefabrik evler, köyün ihtiyaç sahiplerine teslim edildi.

Köy muhtarı Zekeriya Özermiş yaptığı açıklamada, birlik ve beraberliğin daim olmasını dileyerek, destek veren tüm vatandaşlara teşekkür etti.