Milliyetçi Hareket Partisi Karaman Belediye Başkan Adayı Savaş Kalaycı, faaliyetlerine son veren Belediye Mezbaha Binasının içler acısı bir durumda olduğunu, bu durumun Karaman’a yakışmadığını, mezbahanın kapatılmasıyla hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızın, özellikle de kasap esnafımızın ciddi bir sıkıntı içerisine girdiğini ve ortaya çıkan bu tablonun şehrimiz adına kabul edilemez olduğunu belirtti.

Halkımızın teveccüh ve destekleriyle göreve geldiklerinde bu probleme derhal bir neşter vuracaklarını ve Karaman’a modern bir hayvan pazarı ile son teknoloji ile donatılmış kapsamlı bir kesimhane-et entegre tesisi kazandıracaklarını söyleyen Kalaycı;

“ Bu proje zaten bizim Belediye Başkanlığı Aday Adaylığımız sürecinden önce hazırladığımız ve mutlaka hayata geçirmek istediğimiz bir projeydi. Seçim çalışmaları kapsamında yapmış olduğumuz gezi ve ziyaretlerde bu konu ile de çeşitli temaslarda ve görüş alışverişlerinde bulunduk. Vatandaşlarımızdan gelen istek ve taleplerin hazırladığımız projeyle bire bir örtüştüğünü görmek de bizi hayli mutlu etti. Karamanımızın uzun yıllardır çözüm bekleyen birçok problemi var ve bunlardan birisi de bu husus. İnşallah bu konuyu yapacağımız çalışmalarla şehrimizin gündeminden kalıcı olarak çıkartacağız.

Urgan Mahallemizde yer alan, meyve sebze hali ile yerleşim alanlarıyla iç içe bulunan hayvan pazarını taşıyarak, daha sağlıklı, daha modern, daha kapsamlı yeni bir Canlı Hayvan Pazarı yapacağız. Kantarından otoparkına, mescidinden lavabo ve duş kabinlerine kadar her ayrıntısı düşünülmüş bu projemizi Belediye Mezbahası-Et Entegre Tesisi ile de birleştireceğiz ve Karamanımızı bu alanda özellikle bölgemizde örnek bir şehir haline getireceğiz.

Günlük bin – bin beş yüz hayvan kesimi yapılabilecek olan mezbahada en az bir o kadarlık da hayvan barınma imkânı sağlanmış olacak. Ayrıca hayvanlar için padok alanları, gübre deposu ve deri deposu gibi ek binalar da olacak. İlimiz genelindeki tüm kesimler burada yapılacağı gibi komşu illerden de kesim için hayvan getirilecek. Yapacağımız mezbaha, başta sağlık ve temizlik olmak üzere hizmet, kalite ve güvenirlilik gibi konularda Avrupa standartlarını taşıyacak. İnşallah bu projemizin hayata geçirilmesiyle birlikte Karamanımızda hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımız Ereğli ya da Konya gibi çevre mezbahalara gitmek zorunda kalmayacaklar. Aksine çevre il ve ilçelerden şehrimize kesim yaptırmak için gelecekler. Bu sayede şehrimize ve belediyemize ciddi anlamda bir maddi katkı sağlamış olacağız. Her çalışmamızı, kendine yetebilen, rahat, mutlu ve huzurlu bir Karaman için tasarlıyoruz. İnşallah şehrimiz hak ettiği tüm hizmetlere bizimle birlikte kavuşacaktır.” Dedi.