T.C Rotterdam Başkonsolosluğu Muavin Konsolosu Mustafa Ünal, Ticaret Ataşesi Tarık Gençosmanoğlu, Denk Partisi Milletvekili Selçuk Öztürk, STK Temsilcileri, iş insanları, basın mensupları ve 200 Karamanlı hemşerimiz katıldı.

Hokaf Başkanı Mustafa Duyar yaptığı açılış konuşmasında, “Ramazan ikram ve cömertlik ayıdır. Tefekkür ve zikir ayıdır. Kişi bu mübarek ayda kendisini sorguya çeker. Mübarek ramazan ayında inşallah tuttuğumuz oruçları ve yaptığımız duaları kabul eder ve üzerimizden mağfiretini esirgemez.” dedi.

Muavin Konsolos Mustafa Ünal şunları söyledi: “Ramazan ayı inancımız bakımından mukaddes bir ay olduğu gibi insanı değerde de duyguları hatırlamaya vesile olan bir aydır. Dostluğu, yardımlaşmayı, iyilikseverliği, komşuluğu, konuk severliği ve paylaşmayı daha yoğun hisseder ve yaşarız. Mübarek Ramazan ayının her şeyden çok ihtiyacımız olan barış ve huzura vesile olmasını diliyorum.”

Denk Partisi’nden Ayhan Tonca da kısa bir konuşma yaptı. Okunan ezan ile iftarlar açıldı ve gecenin ilerleyen saatlerine kadar çaylar eşliğinde sohbetler edildi.