Karaman Belediyesi bünyesinde hizmet veren Hayır Çarşısı, açıldığı günden bu yana 2 buçuk yıldır 3394 kişinin gıda ve giyim ihtiyaçlarını karşılayarak bu ihtiyaç sahibi vatandaşların yüzünü güldürdü. Karamanlı hayırsever vatandaşlarımızın da destekleri ile Karaman Belediyesi’nin öncülük etmiş olduğu bu hizmet, barınma ve aş evinin de içinde bulunduğu; Çarşı Polis Karakolu karşısında ki hizmet binasında faaliyetlerine devam edecek.
Her İhtiyaca Cevap Veriyor

Geçtiğimiz günlerde düzenlenen bir törenle hizmete açılan İmaret Aş Evi ve Sığınma Evi’nde yoksul vatandaşlarımız hem yemek ihtiyaçlarını karşılıyor, hem market alışverişini yapıyor hem de kalacak yeri olmayan ihtiyaç sahipleri bina da bulunan yatakhanelerde barınma imkânı buluyor.

Karaman Belediyesi’nin bu hizmet binası 20 kişinin barınma ihtiyacını karşılayabilecek kapasiteye sahip. Bina içerisinde banyo, lavabo, yatakhane, yemekhane, dinlenme salonu, çamaşırhane ve market bulunmakta.

Ünüvar; “Vatandaşlarımızın yanlarında olmaya devam edeceğiz”

Faaliyete geçen bu hizmetlerle alakalı bir açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı H. Osman Ünüvar; “Belediye Başkanımızın talimatları doğrultusunda İmaret Mahallesi’nde bulunan aşevi ve hayır çarşısını Çarşı Polis Karakolu karşısındaki bu hizmet binasına taşıdık. Ayrıca bu bina içerisine bir de barınma evi oluşturduk. Artık ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız fiziki şartları daha uygun olan bu binada ihtiyaçları olan bütün imkânlara kavuştular. Diğer yandan Karaman Belediyesi olarak günde 300 aileye her gün sıcak yemek dağıtıyoruz. Belediye olarak vatandaşlarımızın her zaman yanlarında olmaya ve onlara yardımcı olmaya devam edeceğiz.” dedi.