Gevher Hatun Mahallesi Muhtar Adayı Nurdan Çelik, Yunus Kent Mahallesi Muhtar Adayı Züleyha Kondu, Cumhuriyet Mahallesi Muhtar Adayı Aynur Fidanboy, Valide Sultan Mahallesi Muhtar Adayı Keziban Şentürk, Başakşehir Mahallesi Muhtar Adayı Filiz Turhan Özkoç, Karamanoğlu Mehmetbey Mahallesi Muhtar Adayı Emel Başpınar, Mümine Hatun Mahallesi Muhtar Adayı Ayşegül Eğilmez, Mahmudiye Mahallesi Muhtar Adayı Şerife Delen Tangel, Külhan Mahallesi Muhtar Adayı Derya Hekimoğlu, Güldere Köyü Muhtar Adayı Candan Demir, Gülkaya Köyü Muhtar Adayı Zeynep Soyarı, Sekiçeşme Mahallesinde iki dönemdir muhtarlık görevini sürdüren Sefa Baldırlı, Karaman Valisi Fahri Meral’ı makamında ziyaret etti.  

Ziyarette konuşan koordinatör Nurten Kılıç, “Her birimiz kendi mahallemizi güzelleştirmek süslemek için çalışacağız. Temizlik ve çevre düzenlemesi yapacağız. Bizler de yerel yönetimde karar mekanizması içinde olacağız. Nasıl olsa mahallelerin yarısını kadınlar oluşturuyor. Sosyal yaşamda erkek ve kadın ayrımı yapılmaksızın dayanışma içinde olacağız.

Kadınların kendilerini geliştirebileceği birbirleriyle tanışabileceği, kendilerini ifade edebileceği, sanatsal kültürel ve sportif faaliyetleri yürütebilecekleri ve ürettikleri ürünleri değerlendirebilecekleri mekanların kurulmasına. Kadınlar arasında birlik ve beraberliği destek ve dayanışmayı sağlamaya. Park yollar caddeler ve tüm ortak mekanların temizlenmesine. Kaldırımların yaya yollarının cadde ve sokakların yaya geçişlerinin bebek arabalı kadınların yaşlıların engellilerin rahatlıkla kullanabilecekleri biçimde düzenlenmesine çalışacağız. Sokak hayvanları için gerekli önlemlerin alınması onlara korunak barınak sağlanması için çalışacağız.  Belediyemizin cenazelerde verdiği masa sandalye hizmetini düğünler için de isteyeceğiz. Mevcut yeşil alanların korunması ve daha çok yeşillendirilmesi için çaba harcayacağız.  Halkı bisiklete özendirilmesi için çalışacağız. Kadına şiddete karşı daha etkin önlem alınması için rehberlik hizmeti verilmesi için çalışacağız. Komşulaşmayı manevi ilişkileri imece usulü yardımlaşmayı unutulmuş geleneklerimizi tekrar yaşatacağız. Yapacağımız tüm bu çalışmalar için belediye ve halkımızdan destek istiyoruz. Çalışmalarımızda başarılı olabilmesi ve halkın duyarlı hale gelmesi için dayanışma ve destek içinde olacağımız çalışabileceğimiz takım arkadaşları istiyoruz. Tüm bu toplumsal sorunlarla mücadele için öncelikle kadın seçmenlerimizden destek oy bekliyoruz.” dedi.

Vali Meral’de girişimci kadınları her zaman desteklediklerini ifade ederek, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.