Konuk Öğretim Üyesi Prof. Dr. Shakir Ali, Kamil Özdağ Fen Fakültesi Matematik Bölümü seminer salonunda Matematik Bölümü öğretim üyeleri ve yüksek lisans öğrencilerinin katıldığı bir seminer gerçekleştirdi.

Seminer öncesinde program ve ziyaret hakkında bilgi veren Doç. Dr. Cihat Abdioğlu şunları söyledi: "TÜBİTAK 2221 programı ile üniversitemize davet ettiğimiz misafirimiz ile toplamda 18 gün birlikte çalışma fırsatımız olacak. Konuğumuz Eğitim Fakültemizdeki özellikle genç araştırmacı arkadaşlarımıza ve lisans öğrencilerimize yönelik de bir seminer verecek. Bu bağlamda öncelikle projemizi kabul ettikleri için TUBİTAK’a ve bize uygun çalışma ortamı sağlayan üniversite ve fakülte yönetimlerimize, programlarımıza katılım sağlayan değerli hocalarımıza ve öğrenci arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum."

Bilgilendirmenin ardından Prof. Dr. Shakir Ali, Halkalarda Türevler ve çeşitli açık problemler üzerine seminerini vererek genç araştırmacılara tavsiyelerde bulundu. KMÜ'lü araştırmacılar ve misafir öğretim üyesi ile  muhtemel ikili işbirlikleri ve ortak çalışmalar hakkında görüş alış verişinin ardından program sona erdi.