28 Mart 2020 tarihinde koronavirüsle mücadele kapsamında İçişleri Bakanlığının 81 ile göndermiş olduğu genelge sonrası şehirlerarası yolculuk yasaklanmıştı. Bu yasakla beraber Karaman-Konya, Konya-Karaman arası hızlı tren bağlantı otobüslerinin seferleri de iptal edilmişti.

Konuyla ilgili olarak yapılan başvurular sonucunda Karaman-Konya, Konya-Karaman arası hızlı tren bağlantı otobüslerinin 9 Kasım Pazartesi gününden itibaren tekrar başlayacağı öğrenildi.

Konuyla ilgili olarak taşıyıcı firmadan edindiğimiz bilgilere göre:’’Genel Müdürlük ile mevcut yolcu taşıma şirket arasında Karaman'dan Konya-Ankara-Konya ve Konya-İstanbul-Konya YHT bağlantı kombine yolcular ile diğer TCDD Taşımacılık A.Ş. yolcularının Karaman-Konya-Karaman arasında hem yolcu hem de yolcu beraberinde bagajın taşınma hizmetlerinin 01.01. 2020-31 12. 2020 tarihleri arasında yerine getirilmesini teminen 30. 12. 2019 tarihinde sözleşme imzalanmıştır.

Ancak, bütün dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgın hastalığının 13. Mart 2020 tarihinden itibaren Ülkemizde de görülmeye başlaması ve bu meyanda salgının yayılımının önüne geçilmesi amacıyla, TC İçişleri Bakanlığının 28 Mart 2020 tarihli genelgesi ile şehirlerarası yolcu taşımacılığım durdurulması nedeniyle Genel Müdürlükçe de bu konuda alınan tedbirler kapsamında yolcu tren seferleri iptal edilmesi dolayısıyla belirtilen güzergâhta söz konusu sözleşme ile yerine getirilmekte olan otobüs ile tren yolcularının aktarılması işine ara verilmiş olup, halen otobüs ile tren yolcuları aktarılmamaktadır.

Genel Müdürlüğe bu konuda yapılan başvurular neticesinde, söz konusu güzergahta otobüs ile tren yolcularının taşması işinin, 09.11.2020 tarihinden itibaren 31.12.2021 tarihine kadar, bahse konu sözleşme kapsamında ve şartlarında yerine getirilmesi şartıyla yeniden başlayacaktır.’’