Karaman Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı (KAREV) Başkanı Veli Bozkır ve Başkan Yardımcısı Feridun Erdoğdu, Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı, Karamanlı hemşerimiz Mersin Milletvekili Lütfi Elvan'ı ziyaret ettiler.

Ziyarette, Bozkır, bir türlü açılamayan Karaman-Konya Hızlı Tren hattı sorunlarını Elvan’a iletti.

Ziyaretin ardından sosyal medya hesabı üzerinden açıklamada bulunan Bozkır, “Pandeminin yarattığı olumsuz koşullara rağmen, KAREV olarak bir yandan Vakıf faaliyetlerimizi sürdürmeye, bir yandan şehrimizin sorunlarını yetkili makamlara iletmeye devam ediyoruz. Bu maksatla Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı KAREV Kurucu Üyemiz, hemşerimiz Mersin Milletvekili Sayın Lütfi Elvan'ı KAREV Başkanı Veli Bozkır ve Başkan Yardımcısı Feridun Erdoğdu ile birlikte makamında ziyaret ettik.

Vakıf çalışmalarımız ve geleceğe yönelik planlarımız hakkında bilgi verdikten sonra yıllardır kanayan yara olan artık sabrımızı zorlayan Karaman - Konya arasında bir türlü hizmete açılamayan hızlı tren konusunu ve Karaman'ın mağduriyetini dile getirdik.

Bilindiği gibi Ankara'dan Karaman' a giderken Ankara'dan YHT ile Konya'ya hareket ediyorsunuz. Konya Gardan taksi ya da dolmuşla şehirlerarası otobüs terminaline hareket ediyorsunuz oradan otobüse binip Karaman'a ulaşmaya çalışıyorsunuz.

Karaman'dan Ankara'ya dönüş yine aynı çileyle mümkün. Bu ıstıraba tahammül etmek artık mümkün değil diyerek Sayın Bakanımıza rahatsızlığımızı dile getirdik.

Sayın Elvan bunun üzerine TCDD Genel Müdürü Ali İhsan Uygun ile görüşerek hızlı tren hattı ile ilgili firmanın sıkıştırılıp hattın bir an önce hizmete açılması için konuya yoğunlaşmalarını istedi. Genel Müdür Uygun 2021 Mayıs ayından önce hattın açılmasının mümkün olmadığını bildirdi.

Ardından Taşımacılık Genel Müdürü Kamuran Yazıcı ile görüşerek Hızlı Tren hattı açılana kadar Karaman Konya arasına tren garları arası raybüs ya da otobüs ile direk ulaşım sağlanmasını söylediler.

Karaman heyeti olarak Ulaştırma Bakanını ziyaret etmemiz konusunda önerimizi olumlu bulan Sayın Elvan bir an önce randevu alınması için yardımcı olacağını söyledi.

Karaman Milletvekili seçildiği günden itibaren İlimiz ve bölgemizde özellikle ulaşım alanında gerçekleştirdiği çalışmalarla yıllardır yapılmayan projeleri bir bir hayata geçiren Sayın Elvan dernek olarak yürüttüğümüz faaliyetlerimizde ve Vakfımızın kurulma aşamasında her zaman yanımızda olmuş, KAREV olarak öğrencilere tablet verilmesi için başlattığımız kampanyaya destek vereceğini belirtmiştir.

Partiler üstü duruşu kucaklayıcı ve yapıcı yaklaşımlarıyla hep takdir ettiğimiz ve sevip saydığımız sayın bakanımıza Rıza Duru'nun büyük emeklerle hazırladığı Gelenekten Aşeneye Karaman Mutfağı ve Rıfkı Boynukalın'ın hazırladığı Toprak Damlı Evlerin Çocukları kitaplarını takdim ettik. Değerli Bakanımıza samimi içten yaklaşımları için çok teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyoruz” dedi.