Geçtiğimiz günlerde resmi kuruluş işlemlerini tamamlayan ve Yunus Emre Konferans Salonunda geniş katılımlı bir toplantı düzenleyen Karaman Mutlular Dayanışma ve Kültür derneği Yönetim Kurulu Üyeleri basınla bir araya geldi.

Eredem Park’ta düzenlenen tanışma toplantısına Dernek Başkanı Durmuş Ataş, Başkan Yardımcıları Mahmut Bak, Abdullah Ceylan Yönetim Kurulu üyeleri Hüseyin Yaz , Ersin Uysal ve Ali Bülbül ile ilimizde görev yapan yazılı, görsel ve internet medyasının temsilcileri katıldı.

Karaman Mutlular Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Durmuş Ataş, tabela dernekçiliğinden ziyade kurumsal olmayı önemsediklerini belirterek, “Karaman’da Mut ve çevresindeki Mersin’e bağlı ilçelerimizden 26.000 civarında nüfus var. Biz bu nüfusu bir çatı altında toplayarak birlikteliği sağlayıp burada imkan sahipleri ve ihtiyaç sahipleri arasında köprü vazifesi görerek yardımcı olmak, Mutlu hemşerilerimizin sorunlarını çözebilmek için bu girişimde bulunduk. Bazı hedeflerimiz var. Bunların başında Mut ve bölgesinden hastane, sınav v.b. sebeplerden dolayı Karaman’a gelen ve kalacak yeri olmayanların kalabileceği 3 katlı bir misafirhane oluşturmayı düşünüyoruz. Bu konuda Mut Belediye Başkanımız bize gerekli desteği vereceğini söyledi.

Dernek Başkanı Ataş, Mut’un Karaman’a bağlanmasının öncelikli hedefleri arasında yer aldığını ve bu konuda üzerlerine düşeni yapacaklarını belirterek, “Biz gerek ticari gerekse özel işlerimiz için Karaman’a geliyoruz. Mersin’e bağlıyız ama mesafe açısından Karaman bize daha yakın. Bu nedenle Karaman’a bağlanmak en büyük hedefimiz. Ama bu siyasi bir süreç olduğu için siyasilere burada çok büyük iş düşüyor. Biliyorsunuz Mut yıllardır Karaman’a bağlanmak için çaba gösteriyor, hatta bunun için referandum bile yapıldı. Umuyoruz ki ileriki süreçte güzel haberler alırız. 

Karaman’da Mut nüfusuna kayıtlı 250 civarında sanayide esnaf bulunuyor. Bunun yanında Organize Sanayi Bölgesindeki fabrikalarda çalışan çok sayıda işçi var. Biz Karaman’da Mutlular açısından güzel işlere imza atmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Dernek Başkanı Ataş, aynı zamanda 18.11.2012 tarihinde Karaman Yunus Emre Konferans salonunda geniş katılımlı bir toplantı yapılacağını söyledi ve bütün Mutluları aileleriyle birlikte bu toplantıya davet etti.