Türkiye genelinde 7 farklı ilkokul, 10 sınıf öğretmeni ortağı ve 70 öğrencisi bulunan,  Ocak ayında hayata geçirilen “Matematikle Eğleniyorum, Öğreniyorum” eTwinning projesi eğlenceli etkinliklerle sürüyor.

Proje ortaklarından Yeliz Korkutan projede: “Öğrencilerimizin genelinde Matematik dersine karşı bir önyargıları vardır. Bizler bu projede Matematikten korkmak mı? Hayır, sen bizden kork Matematik” diyerek projeyi hayata geçirdiklerini belirtti.

Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada: “Uzaktan eğitim sürecinde öğrencilerimizin hayal gücünü artırmak, yaratıcılığını geliştirmek, yaparak, yaşayarak ve üreterek öğrenmelerini sağlamak en büyük hedefimiz. İşbirliği içinde, eğlenerek öğrenmenin Matematiği sevdirmede ne kadar önemli bir rol oynadığını göreceğiz. Bu projede çocuklar çeşitli Web2.0 araçlarını da kullanarak teknoloji ile yakinen ilgileniyor ve kendilerini geliştiriyorlar. Karaman’dan Hoca Ahmet Yesevi İlkokulu Sınıf Öğretmeni Yeliz Korkutan’ın da aralarında bulunduğu 10 ilkokul öğretmeni projeyi başarılı bir şekilde yürütmektedir. Karaman, Kastamonu, Giresun, İstanbul ve Ankara’dan ortakları bulunan projede Kastamonu’dan Ceritoğlu İlkokulu, Avukat Murat Ülgen İlkokulu, İsfendiyarbey İlkokulu, Ankara’dan Şehit Furkan Doğan İlkokulu, Giresun’dan Ülper Köyü İlkokulu, İstanbul’dan Tacirler Eğitim Vakfı İlkokulu proje çalışmalarını yürütüyor.

Proje başından beri dolu dolu etkinliklerle geçiyor. Ocak ayında başlayan projede matematik kurabiyeleri, matematik defilesi ve matematik kuklaları etkinlikleri yapıldı. Ayrıca 9 Şubat Güvenli İnternet Günü’nde Psikolojik Danışman Merve İsak ile online bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Nisan ayında tamamlanacak projede bir dizi etkinlikler daha yapılacak. Ve proje ortaklarının işbirliği içinde yaptığı ortak ürün sunumu ile son bulacak” denildi.

Hoca Ahmet Yesevi İlkokulu Müdürü Feyzan Koçak, okul olarak gelişimsel anlamda her türlü projeye destek verdiklerini belirterek, "Projeyi hayata geçiren ve projeye dâhil olan öğretmen ile öğrencileri kutluyorum. Projedeki öğretmen ve öğrencilerimize başarılar dilerim” dedi.