Hollanda’daki Karamanlılara Sosyal, Kültürel, Sanatsal ve Sportif alanlarda faaliyet ve çalışmalar yapmak amacıyla 1997 yılında kurulan, Hollanda Karamanlılar Federasyonu (Hokaf), olağan genel kurul tarihini 15 Ocak 2023 olarak belirledi.

HOKAF yönetim kurulu ve üyelerin katılımıyla önceki gün Utrecht'te gerçekleşen toplantıda, başkanlık aday başvurularının en geç 30 Kasım 2022 tarihine kadar yapılması istendi.

HOKAF Başkanı Adem Güneş, "Pandemi öncesi göreve geldik ve 3 yılımızı doldurmak üzereyiz. 15 Ocak 2023 tarihinde nasip olursa genel kurul toplantımızı yapacağız. 3 yıllık zaman sürecinde Coronaya rağmen birçok organizasyon ve faaliyeti gerçekleştirdik. Bu süre içerisinde Hokaf'ı daha sağlam yapıya kavuşturma adına gayret ettik. 55 bin civarında hemşerimizin yaşadığı Hollanda'da, özellikle iş insanlarımıza ulaşmaya çalıştık. Bundan sonra gelecek olan yeni yönetim kurulunun işinin kolay olacağını, sistemin hazır olduğunu memnuniyetle söyleyebilirim. Hokaf'a üye olan hemşerilerimizin seçim günü hazır bulunarak, oylarını kullanmalarını rica ediyorum. Hollanda'daki geleceğimiz ve nesillerimiz için Hokaf'ın varlığı son derece önemlidir. İşlerimin yoğunluğu ve sağlık sorunum sebebiyle başkanlık için tekrar aday olmayacağım. Yeni seçilecek olan başkanımız ve yönetim kurulunu şimdiden tebrik eder, kendilerine muvaffakiyetler dilerim." açıklamasında bulundu.

Haber/Foto: Mehmet Ali TOPCU