HOKAF'ın Utrecht kentindeki merkez binasında gerçekleşen 'İstişare Sohbet Toplantısı' katılımcıların kendilerini tanıtmasıyla başladı.

HOKAF Başkanı Adem Güneş, "Federasyon olarak Korona yüzünden yönetim olsun siz değerli Kasaba/Köy dernek temsilcilerimiz ve iş insanlarımızla maalesef bir araya gelemedik. Yasakların kalkmasından hemen sonra bu programı organize ettik. Sizlerin görüş ve tecrübelerinizden yararlanmak istiyoruz. Bundan sonra organize edecek olduğumuz programlarımıza aktif katılım sağlamanızı istirham ediyoruz." dedi.

Adem Güneş, 2022 yılında 'İftar Programı' ve 'Ramazan Yardım Programı' olmak üzere, imkanlar doğrultusunda başka etkinlikler organize etmek istediklerini belirtti.

HOKAF'a bağlı Kasaba/Köy dernek temsilcilerinin hazır bulunduğu sohbet/istişare toplantısında, 'Tüzük, üyelik, genel kurul, Türkiye'den gelen heyetler' vs. konuları ele alındı.

Yaklaşık 3 saat süren programda HOKAF'ın, Hollanda’da en fazla tabanı olan Türk sivil toplum kuruluşu olduğunun altı çizildi. 16 Mart tarihinde Hollanda'da yapılacak yerel seçimlere katılımın öneminin dile getirildiği toplantıda, katılımcılara çiğköfte ikramı yapıldı.

Haber: Mehmet Ali Topcu