Hollanda Karamanlılar Federasyonu HOKAF bu yıl geleneksel iftar yemeğini Hollanda’nın Utrecht şehrinde verdi. Hollanda’nın dört bir yanından iftara katılan davetliler hasret giderdi, iki yılın acısını çıkardı.

Karamanlı sanatçı Murat Ay’ın sahne aldığı iftar programı semazen gösterisi ile devam etti.

Davetliler arasında Karamanlı hemşehrilerine sürpriz yapan ve kimseye haber vermeden Hollanda’ya gelen AK Parti milletvekili Recep Şeker ile birlikte, DENK Partisi kurucusu ve milletvekili Tunahan Kuzu ile birlikte Türkiye birçok yöresini temsil eden dernek ve STK temsilcileri hazır bulundu. Karamanlı sanatçı Murat Ay iftar öncesi müzik ziyafetinin ardından Recep Şeker ve Tunahan Kuzu yaptıkları konuşmalarda birlik ve beraberliğe vurgu yaptılar.

Açılan oruçların ardından çay kahve ikramıyla davetliler uzun süre sohbet etme imkanı buldu.

HOKAF iftar programında perdeye video slayt olarak daha önce Federasyonun yaptığı maddi yardımlar yansıtıldı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da fakir, yoksul ve ihtiyaç sahipleri için hem Hollanda’da hem de Türkiye’de gıda kolilerinin hazırlandığı öğrenildi. Federasyon başkanı Adem Güneş ve ekibi ( HOKAF yönetim kurulu üyeleri ) davetlilerle tek tek ilgilenerek Anadolu’nun misafirperverliğini sergilerken bir kez daha gönülleri fethettiler.

HOKAF yöneticileri ile birlikte Vakıf binasına giden Karaman Milletvekili Recep Şeker samimi hoş bir sohbet ortamında Karamanlıları dinledi.

Haber: Yavuz Nufel

Fotoğraflar: Ali Andal