Kuruculuğunu Karaman Cumhuriyet Nihat Arslan İlkokulu Anasınıfı öğretmeni Şerife Uçkun ve Ankara Şehit Volkan Külekçi İlkokulu Anasınıfı öğretmeni Zeynep Danacıoğlu’nun yaptığı uluslararası etwinning projesi DÜNYAYA YARDIM EDEBİLİRİM/I CAN HELP THE EARTH çalışmaları başarı ile tamamlandı.

Projede Romanya’dan 3, Karaman’dan 5, Denizli’den 2,Sakarya’dan 1, Kayseri’den 1,Ankara’dan 1 olmak üzere toplam 13 öğretmen yer aldı. Projede özel eğitim öğrencilerinin de yer alması ile engelsiz eTwinning ve stem kategorisi özel ödüllerine de başvuru yapılması planlanıyor yapılacaktır.

Proje hakkında yapılan açıklamada: “4-11 yaş grubu Özel eğitim, ilkokul ve okulöncesi öğrencilerine sıfır atık kavramının tanıtılması ve çevremizdeki atık malzemeleri ikincil amaçlar için kullanarak geri dönüşüm ürünleri elde etmek ve öğrencilerimizin el becerilerini geliştirerek üç boyutlu düşünebilme ve sanatsal faaliyetlerde bulunmayı amaçlamakta olup günlük yaşamda kullanabilecekleri yeni ürünler ortaya koyabilme becerisi kazandırmak amacıyla kurulmuştur. Öğrencilerin yaparak yaşayarak öğrenmeleri ve öğrenmenin kalıcı olması amaçlanmıştır. Okul Öncesi ve ilkokul konularına ve çocukların hazır bulunuşluk düzeylerine uygun olarak, ortak belirlenen sıfır atık etkinlikleri uygulanmıştır” ifadelerine yer verildi.

PROJE KATILIMCILARI

Şerife Uçkun-Karaman Cumhuriyet Nihat Arslan İlkokulu(Anasınıfı)

Zeynep Danacıoğlu- Ankara Şehit Volkan Külekçi İlkokulu(Anasınıfı)

Kemal Önder Demirkollu- Karaman Cumhuriyet Nihat Arslan İlkokulu(Özel eğitim sınıfı)

Ayşenur Üzüm-Karaman Melek Hatun Anaokulu

Nursel Koka-Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi Uygulama Anaokulu

Selma Karakuş- Pamukkale Ahmet-Hanife Paralı Anaokulu

Nihal Eren:Denizli İsmail Tosunoğlu Özel Eğitim Uygulama Okulu

Merve Çınar-Sakarya Süleyman Şah İlkokulu(Anasınıfı)

Huriye Akçay-Kayseri Adnan Menderes İlkokulu (Anasınıfı)

Fatma Bakır- Karaman Melek Hatun Anaokulu

Cristina Anton-Romanya

Ana Marıa Scınte-Romanya

Balan Lulıana Vasilica-Romanya