Geçtiğimiz sezon Belediye Kavşağı’ndan Urgan’a kadar uzanan dört kilometrelik yolun kaldırım ve asfaltını seren ekipler, havaların düzelmesiyle birlikte eksik kalan kaldırım ve orta refüj çalışmalarına başladı.
Başkan Uğurlu, yaptığı açıklamada İbrahim Öktem Caddesi’nin; bir yandan Sanayiye diğer yandan da Üniversiteye ulaşım sağlaması nedeniyle şehrin önemli güzergâhlarından biri olduğu belirtti.
Bu yolun kentimize dışarıdan gelen ve yurdun her tarafında tanıtım elçilerimiz olan öğrenciler tarafından kullanıldığını ifade eden Uğurlu, şunları kaydetti:
“İbrahim Öktem Caddesi Urgan mahallesine kadar asfaltı, kaldırımları ve çevre düzenlemesi ile kentimizin saygın yolu olacak. Çalışmalarımız bu yönde devam ediyor. Buraya çok önem veriyoruz. Ayrıca bu cadde LED ışıklarla aydınlatılacak ve ışıklı yol olacak. Çünkü öğrencilerimiz, yurtlar ile üniversite kampüsü arasında hava karadığında yaya olarak gidip gelmektedirler. Gelecek senelerde üniversitemizin daha da büyüyeceği düşünüldüğünde bir bakıma gelecek yıllara yatırım yapmış oluyoruz. Bunun dışında bir de yolun her iki tarafına bisiklet yolu yapıyoruz. Bu seneki projelerimiz içerisinde yer alan Akıllı Bisiklet Durakları ile üniversiteyi merkeze bağlayacağız. Çalışmalar bütün hızıyla devam ediyor. İnşallah yaz ayları gelmeden çalışmalarımız sona erecek.”