Karaman Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörlüğü hakkında basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklamada rektörlük hakkında gündem de olan iddialara sert tepkiler verildi.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen olarak gerek Türkiye genelinde gerekse Karaman özelinde yetkili ve etkili sivil toplum kuruluşuyuz. Bu itibarla 2023 ve 2071 Türkiye vizyonu çerçevesinde üzerine düşenin en iyisini yapmak azim ve iradesindeyiz.

Kurulduğumuz tarihten bugüne kadar insanlarımıza yapılan her türlü baskı ve sindirmelerin karşısında olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Kim olursa olsun, nereden gelirse gelsin bir yerde adaletsizlik, zulüm ve sindirme varsa Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen onun karşısındadır. Üzerimize düşen tarihî sorumluluğu her zaman omuzlarımızda hissettik ve bu minval üzere hareket ettik. 28 Şubat sürecinde mütedeyyin insanlarımıza yapılan zulme karşı tek yürek olduk. Zulüm karşısında kimsenin sesini çıkaramadığı zamanlarda biz sesimizi yükselttik.15 Temmuz darbe girişimine karşı da meydanlara ilk inen sivil toplum kuruluşuyduk. Darbelere ve darbe teşebbüslerine set olduk. Türkiye’nin en büyük memur konfederasyonu olarak varlık sebebimiz de işte bu bilinç ve iradedir. Memur-Sen ve Eğitim-Bir- Sen olarak devletin meşru muhatabıyız. Kutlu davamıza zarar veren her türlü oluşum ve şahsî gayretlere prim vermedik ve vermeyeceğiz.

Karaman’ın en önemli eğitim kurumu olan Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin yeni yönetimi göreve başladığı günden beri tepki çeken ve şaibeli icraatlarıyla gündeme gelmiştir. Üniversite yönetimi, üniversite personeline yönelik başlatmış olduğu yıldırma, istifa ettirme ve görevden alma skandallarına her geçen gün yenisini eklemektedir. Üniversite Rektörü, atandığı bir yıllık süre zarfında hep skandallarla gündeme gelmiştir.

Üniversite bütçesinden kişisel ve usulsüz harcamalar yaptığı, üniversite bünyesinde çalışan personeli ikametinde kendi işleri için bir hizmetli gibi kullandığı, personele kendi konutunda hastabakıcılık yaptırdığı, devletin imkânlarını kendi kişisel işleri için kullandığı ve daha vahimi bu usulsüz ve kanunsuzluğu bir hak olarak gördüğü iddia edilen şahsın Karaman’ımıza ve Üniversitemize bu şaibe ve usulsüzlükler dışında verebileceği hiçbir olumlu katkısı yoktur.  Rektörlük, bu usulsüz uygulamalara, hukuksuzluklara ve kanunsuz atamalara tepki gösteren veya kanuna aykırı eylemlere boyun eğmeyenleri ya görevden almakta ya da istifaya zorlamaktadır. Rektörlük tarafından sergilenen ve Karaman’ımızın imajını zedeleyerek üniversitenin akademik saygınlığını düşüren pek çok uygulama, maalesef Türkiye’nin 2023 ve 2071 vizyonuna da zarar vermektedir.

Akademik çalışmalarıyla gündeme gelmesini beklediğimiz üniversitemiz maalesef adına ve kimliğine hiç yakışmayacak şekilde üzücü hadiselerle gündeme gelmektedir. Bu da bizi, hem Karaman’ımız hem de eğitim camiamız adına derinden üzmektedir. Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen olarak Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde olan her türlü yolsuzluk, usulsüzlük, adaletsizlik ve yasa tanımazlığın karşısındayız. Yapılan hukuksuzluklara karşı üzerimize düşen sorumluluğun bilincindeyiz. Bunun için de her türlü yasal hakkımızı kullanacağımızı beyan ediyoruz. Bu itibarla konuyla ilgili resmî makamlara gereken başvuruları yaptık. Bu işin sonuna kadar takipçisi olacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”