Kızılay Derneği Karaman Şube Başkanı Adem Küçükyarma yaptığı açıklamada; “Son 45 gündür insan ızdırabının en çok hissedildiği yerlerden biri olan İdlip Karamana sadece 530 km uzaklıkta olup aynı hastanenin 7 defa bombalandığına şahit oluyoruz. Bunun anlamı İdlib halkına özellikle de İdlib’in masumlarına yaşama hakkı tanınmıyor. Hava bombardımanlarında bir bebeğin enkaz altında bırakan anne defin işlemlerini yapamadan diğer bebeğini kurtarabilmek için Türkiye ‘ye doğru harekete geçiyor. Bu telafi edilemeyecek çok büyük bir travma. Hayatlarının en zor anlarını yaşayan bu masum insanlara destek olalım. İdlip' teki bu kara bulutları beraber dağıtalım. Belki daha fazla masumun, bebeğin ölmesini engelleyebiliriz. Türk Kızılay Derneği Karaman Şubesi tarafından tedarik edilen 1 tır insanı yardım malzemesi Türk Kızılay Derneği Karaman Şubesi önünden yapılan dualarla birlikte uğurlandı. Yardım tırının oluşturulmasında emeği olan bütün hayırseverlerden Allah razı olsun.

Programımıza katılım sağlayan Ak Parti Karaman İl Başkanı Abidin Çağlayan ve yönetim kurulu üyeleri , Göç Hizmetleri Müdürü Ahmet Öner, Karaman İl Sağlık Müdürü Adnan Kurşun , Karaman İHH İl Başkanı Raşit Bayrak ve Türk Kızılay Derneği Şube Yönetimine katılımlarından dolayı teşekkür ederim.

Sizlerde ayni ve nakdi bağışlarınızla çalışmalarımıza destek verebilir, bir insana yardım eli uzatabilirsiniz. Tüm GSM operatörleri üzerinden 2868 ‘ e HİLAL “ yazıp mesaj (SMS ) yollayarak da 10 TL Bağışta bulunabilirsiniz” dedi.