Sağlık-Sen Karaman Şubesi, Kervan Pastanesi’nde 2. Olağan Kongresini gerçekleştirdi. Kongreye AK Parti Karaman Milletvekili Recep Şeker, Sağlık-Sen Yönetim Kurulu Üyeleri, sendika üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı. Kongre aziz şehitlerimizin anısına saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı. Ardından kongrenin gündemi okundu.
Sağlık-Sen Karaman Şubesi Başkanı İdris Güneş bir konuşma yaparak, ‘’Türkiye’yi bölmek, parçalamak, zayıf düşürmek ve bitirmek için eli kanlı terör örgütünün şerefsizce, haysiyetsizce, pervasızca ortaya çıktığı, harekete geçtiği şu günlerde bu cennet vatan için kendini feda etmiş, şehit olmuş polisimizi, askerimizi, gencecik fidanlarımızı rahmet ve minnetle anıyorum. Türkiye’nin demokraside, hak ve özgürlüklerde geldiği yer itibarıyla farklı görüşlere, düşüncelere, bunların ifade edilmesine elbette ki saygı duyuyoruz. Ancak terör örgütü adına elinize silah alıp kurşun sıkmanızla, yazılı, sözlü propagandasını yapmanız arasında hiçbir fark yoktur. Bunun düşünce ve ifade özgürlüğüyle bir ilgisi olabilir mi? Şehitlerimizin kemiklerini sızlatmaya kimin ne hakkı olabilir? Bu ülkenin, bu vatanın birliğine, beraberliğine karşı olan herkes bilsin ki, Sağlık-Sen olarak sizlerin karşısındayız. Biz lazı, çerkezi, kürdü, arnavutu, arabı ile tek vücut olma, tek millet olmanın gayreti içerisindeyiz. Yani 78 milyon olarak tek devlet tek millet ve tek bayrak mücadelesindeyiz. Bu vesile ile şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza; gazilerimize de acil şifalar diliyorum. Diyarbakır’da, Şırnak’ta, Hakkari’de canlarını dişine takan; Türkiye’nin birçok bölgesinden oralara hizmet etmeye giden UMKECİ, hekim-hemşire, ATT tüm fedakar cefakar sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımıza da selam olsun.  Bu yıl yapılan ve 2016-2017 yıllarını kapsayan 3. Dönem toplu sözleşmede en fazla kazanım sağlık ve sosyal hizmet kolunda oldu. Hizmet kolumuzdaki bu kazanımların Genel Yetkili Sendikamız Sağlık-Sen tarafından elde edilmesinden dolayı öncelikle Genel Başkanıma ve Genel Merkezimize, elbette ki sendikal mücadelede bir destan yazan Sağlık-Sen’imizin güzide teşkilatlarına teşekkürlerimi sunuyorum. 
Gece gündüz demeden ter döken çalışanlar olarak mutluyuz. Antalya da Sağlık Sen Genel Merkez yönetimimiz ve şube başkanlarımız ile buluşan Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp GÜMÜŞ ile yapılan toplantıda Döner sermaye ile ilgili adaletli bir sistem kurulması için çalışma yapıldığını yetişmesi halinde Nisan da yayınlayacağını, Aile Hekimlerini öne çıkaracak bir sistem kurmak istediklerini ve bunun Merkezi ASM ler kurarak aile hekimliği nöbetlerinde yeni düzenleme yapacaklarını, üçlü yapı ile ilgili sorunların farkında olduklarını fakat sistemin tamamen değiştirilmeyeceğini kurumların kapanmayacağını bunun yerine  İl Sağlık Müdürlüğünü ön plana çıkaracak yeni bir düzenlemenin geleceğini, yıpranma payı ile ilgili çalışmaların yapıldığını. Maliye Bakanlığı ile görüşmeler devam ettiğini,15 gün içerisinde ise bunun meclise sevk edileceğini, İlçelerde görev yapan personelin merkez hastanelere göre az döner sermaye alması sorununda çözeceğiz şeklindeki açıklamaları da önemli gelişmelerdir. 4/B’li çalışanlarımız, vekil ebe ve hemşireler, kamu dışı aile sağlığı çalışanları, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığında ek ders karşılığı görev yapan çalışanlarımızın kadro talebi konusunda Genel Merkezimizin gayretlerini takdirle izliyor ve sonuna kadar destekliyoruz. Bu talepler de inşallah en kısa sürede karşılanacaktır. Yaklaşık 12-13 yıldır gündeme getirilmekte. Evet, 657 sayılı kanun, 65 model, 50 yaşında bir kanun. Sayın Genel Başkanımız açık yüreklilikle belirtmektedir ki, “Eğer 657 sayılı kanunda değişiklik yapacaksanız burada çalışanlar aleyhine olan maddeleri değiştirecekseniz, gelin masaya oturalım, bunları yapalım. Eğer ki siz, 657 sayılı kanunu değiştirirken kamu çalışanlarının, memurların iş güvencelerini gündeme getirir, iş güvencesini kaldırırsanız, kusura bakmayın, buna müsaade etmeyiz çünkü kamu çalışanları bu ülkeye çok şey kattılar.”
Bakın değerli dostlar; Sağlık çalışanları, bu ülkenin dönüşümüne önemli katkılar sundular. Bu süreçte her şeyden vazgeçtik de, memurun iş güvencesine mi kaldık? Memur-Sen olarak, Sağlık-Sen olarak Kusura bakmayın, biz dün olduğu gibi bugün de yarın da kırmızı çizgi olarak kamu çalışanlarımızın iş güvencesi diyoruz. İş güvencemize kimsenin dokunmasına müsaade etmeyeceğimizi buradan bir kez daha en yüksek sesimizle ifade ediyoruz. Çok şükür Karaman’da son derece gayretle ve her zaman bir ekip ruhu içinde sendikal mücadelemizi sürdürdük. Bugün hem nitelikli sendikal anlayış, hem de sürekli büyüyen bir sivil toplum heyecanı içerisinde buralara kadar geldik. Karamanımız; çok şükür il genelinde sağlığın koordinasyonunda, gerek koruyucu sağlık hizmetlerinde, gerek planlamalarda, gerekse de ortaya çıkan sorunların çözümü noktasında takdir edilecek durumda. Gerek halk sağlığına ilişkin konularda gerekse de hastane hizmetlerinde her zaman yeni ve artı katma değer üretilmesi ile bizlerin de memnuniyeti kazanılmıştır. Bu bağlamda topyekûn; İl sağlık Müdürümüz, İl Halk Sağlığı Müdürümüz ve Genel Sekreterimiz ile tüm yönetici ekipler ve çalışanlarıyla, vatandaşıyla, sivil toplum örgütleriyle hep birlikte bu ülke için hizmet etme bilincimizden asla taviz vermeyeceğiz. Çalışanlarımızın taleplerinin, dertlerinin, sıkıntılarının her zaman ve zeminde takipçisi olacağız.  
Sağlık-sen olarak vefa diyoruz. Vefa veren ele şifa diyoruz. Sağlık çalışanlarımızın da sosyal hizmet çalışanlarımızın da hak ettiği vefayı görmesini arzu ediyoruz.  Bu duygu ve düşüncelerle Karaman Şubemizin 2. Olağan Genel Kurulumuza katılım sağladığınız için teşekkürlerimi, şükranlarımı sunarım.’’ dedi.
Ardından oylamaya geçildi. Oylama sonucunda mevcut başkan İdris Güneş tekrar seçilerek güven tazeledi. 
Sağlık-Sen Karaman Şubesi Yönetim Kurulu;
     ASİL                            
(   )    İDRİS GÜNEŞ    ŞUBE BAŞKANI                        
(   )    MEHMET EMİN ACARUYGUN    ŞB BŞK YRD.ŞB BŞK.VEK.                        
(   )    ONUR GÜNGÖR    ŞB BŞK YRD. TEŞ. SEK                        
(   )    AHMET HAKAN ŞENEL    ŞB BŞK YRD. MALİ İŞLER                        
(   )    RAMAZAN ERDEO    ŞB BŞK YRD.BASIN VE İLETİŞİM                        
(   )    CUMHUR BÜYÜKŞAHİN    ŞB BŞK YRD.MEV. VE TOP.SOZ.                        
(   )    MEHMET KORAŞ    ŞB BŞK YRD.EĞT. VE SOSYAL İŞLER                        
                                
    YEDEK                            
(   )    DAVUT AYÇEKEN    ŞUBE BAŞKANI                        
(   )    MUSTAFA KARAGÖZ    ŞB BŞK YRD.ŞB BŞK.VEK.                        
(   )    APTULLA DURA    ŞB BŞK YRD. TEŞ. SEK                        
(   )    MESUT TETİK    ŞB BŞK YRD. MALİ İŞLER                        
(   )    ABDULLAH ÖZDAL    ŞB BŞK YRD.BASIN VE İLETİŞİM                        
(   )    MAHMUT SAMİ KARTAL    ŞB BŞK YRD.MEV. VE TOP.SOZ.                        
(   )    AHMET YILDIZ    ŞB BŞK YRD.EĞİ. VE SOSYAL İŞLER                        
                                
    DENETLEME KURULU                            
    ASİL                            
(   )    SERVET TÜREGÜN                            
(   )    HAKAN AKAN                            
(   )    LÜTFİYE KAV                            
(   )    KADİR BENLİ                            
(   )    CENNET ARTAR                            
    YEDEK                            
(   )    RABİA BALAR                            
(   )    HATİCE ABACI                            
(   )    REFİKA GÖZEL                            
(   )    AHMET KAYA                            
(   )    GÜRANİ BULUT                            
                                
    DİSİPLİN KURULU                            
    ASİL                            
(   )    ÖZLEM ÖZOĞUL                            
(   )    KERİM CANATAN                            
(   )    RAMAZAN ÖZEL                            
(   )    AYŞE TOPBAŞ                            
(   )    ÖMER YILDIZ                            
    YEDEK                            
(   )    ABDULAH ÇELİK                            
(   )    NURAY DOĞAN                            
(   )    ABDURRAHMAN ÜLKER                            
(   )    MUHAMMET KALÇIK                            
(   )    MEVLÜT SOYYİĞİT                            
                                
    ÜST KURUL DELEGESİ                            
(   )    İDRİS GÜNEŞ