11 ayın sultanı Ramazan ayına sayılı günler kaldı. İftar sofralarının vazgeçilmezi olan hurma ise esnafların tezgâhlarını şimdiden süslemeye başladı. Geçen yıla göre fiyatlarda yüzde 35 artış olduğu gözlemlenirken, hurma fiyatları çeşidine göre de değişiyor. Kilosu yaklaşık 20 TL’den başlayan hurma fiyatları 120 TL’ye kadar çıkıyor. Esnaf tezgâhlarında vatandaşın talebini bekleyen hurmalar iftar sofralarını tatlandıracak.

FİYATLARDA YÜZDE 35 ARTIŞ VAR

11 ayın sultanı için tüm hazırlıklarını yaptıkları ifade eden Kent Kuruyemiş sahibi Ramazan Yayla, tezgâhında 15 çeşit hurmanın yer aldığını belirtti.

Ramazan’a tamamen hazır olduklarını ve müşterileri beklediklerini ifade eden Yayla, “11 ayın sultanı Ramazan-ı Şerifimize tüm İslam âlemi olarak kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Şuan iş yerimizde 15 çeşit hurmamız var. İster istemez hurmalar yurt dışından ithal edildiği için maliyetleri de arttı. Geçen yıla kıyasla hurma fiyatlarında yüzde 30-35 bandında zam söz konusu. Bizim şuanda hurmalardaki minimum fiyatımız 20 TL’den başlıyor 120 TL’ye kadar çıkıyor. Biz Karaman esnafı olarak bu fiyatları halkımıza en düşük şekilde hissettirmek için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

“HURMAYA TALEP ŞUANDA AZ”

Vatandaşlar tarafından hurmaya talebin şuanda az olduğunu dile getiren Yayla; “Şuanda hurmalarımızı tezgâhlarımıza dizdik. Vatandaşlardan hurmaya olan talep ise şuanda az fakat bir iki güne yoğunluğun başlayacağını düşünüyoruz. Ramazan’a iki gün kala kuyruk oluşur sonrasında ise ilk 10 gününe kadar da devam eder satışlar diye umut ediyoruz” dedi.