Ermenek Belediye Başkanı Uğur Sözkesen 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 14. 60. ve 77. maddelerinde kendisine verilen yetkiye dayanarak Ermenek Belediyesi Hayır Çarşısı uygulaması yapma konusunda açıklama yaptı. Sözkesen, “Yardıma muhtaç ihtiyaç sahiplerine gıda, temizlik, giyecek ve yakacak maddelerini gerek bağış yoluyla, gerekse üretici kurumlardan, fabrikalardan, tuhafiyecilerden elde edilen madde ve malzemeleri, uygun ve sağlıklı koşullarda muhafaza ederek, tespiti yapılacak. İhtiyaç sahiplerine, düzenli, sistemli bir şekilde, yardımı alacak olan insanları rencide etmeden, yardımın ulaştırılma aşamasında kişileri deşifre etmeden, belirlenen bir organizasyon şeması altında, Belediyemizce bir ‘Hayır Çarşısı’ kurulması kararı verildi. Ermenek Belediye Meclisinin, 4 Aralık Perşembe günü 174 sayılı kararı ile kurularak, faaliyetine başlamıştır” dedi.

Bu sayede, vatandaşlardan veya işletmelerden gıda, temizlik, giyecek, yakacak, kırtasiye, oyuncak gibi her tür yardım malzemesinin bağış olarak toplanacağını dile getiren Sözkesen, toplanan bağışların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması kolaylaşacağını kaydetti.

HER TÜRLÜ İHTİYAÇ ÜCRETSİZ GİDERİLECEK

Sözkesen, “Hayır Çarşısı üretici veya satıcılardan bedel ödemeden almış olduğu ürünleri, aracı işlevi görerek ihtiyacı olanlara düzenli ve sağlıklı bir şekilde ulaştırılmasını sağlayan, “5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 14. 60. ve 77.  maddeleri gereği çalışmalarını sürdüren bir birimdir.

Ermenek Belediyesi’nin maddi durumu yetersiz vatandaşlara yardım amacıyla açacağı Hayır Çarşısı’na başvuranlar her türlü gıda, temizlik, giyecek ve yakacak ihtiyacını ücret ödemeden giderebilecekler.

Ermenek Belediyesi’nin ihtiyaç sahibi vatandaşlara hizmet için kuracağı Hayır Çarşısına gelen vatandaşlar, tepeden tırnağa her türlü ihtiyacını ücretsiz alabilecekler. Önce Sosyal Yardım Saha ekiplerimizin müracaat sahiplerinin evlerinde yaptığı araştırmalarda, ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen ve durumuna göre sınıflandırılan vatandaşlara, bu yardımlar belirlenen kriterler doğrultusunda ulaştırılacaktır” şeklinde konuştu.

KURU GIDADAN GİYİSEYE KADAR BİRÇOK ÇEŞİT BULUNACAK

Vatandaşların kullanabileceği kalitede ürünlerin yer alacağı Ermenek Belediyesi Hayır Çarşısında ikinci el eşyaların yanı sıra hiç kullanılmamış yeni eşyalar da bulunabileceğin ifade eden Sözkesen, “Hayırseverlerin dışında imalatçı firmaların bağışladığı eşyalar arasında kuru gıdadan giysiye, ayakkabıdan temizlik ürününe kadar birçok çeşit bulunabilecek.

Hayır Çarşısında karışıklığı önlemek ve daha adil hizmet sunabilmek adına her kişiye 6 aydan az olmamak üzere en fazla her türden 5 parça ürün verilecek. Hayır Çarşısı’na bağışta bulunmak isteyen yardımseverler 0338 716 19 81 numaralı telefondan detaylı bilgi alabilirler” açıklamasında bulundu.