KMÜ, Hacettepe Üniversitesi Yerel Yönetimler Uygulama ve Araştırma Merkezi (HÜYAM) ile Karaman Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenlenecek olan 3. KENTFOR programı bu yıl ‘Yerel Kalkınma ve Siyasal-Toplumsal Dönüşüm Bağlamında Kent ve Çevre Yönetimi’ teması ile gerçekleştirilecek.

Program kapsamında sanayileşmeden yerel kalkınmaya, çevre politikalarından akıllı kentlere, yerel yönetimlerden hizmet yönetimine, kent sosyolojisinden toplumsal cinsiyete, kentsel planlamalardan göç ve güvenliğe kadar 16 farklı alt konu çerçevesinde 100’ün üzerinde bildiri sunulacak. Belirlenen konu başlıklarına ilgi duyan tüm Karamanlı vatandaşların katılabileceği program, 07-09 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Alanında yetkin 150'ye yakın bilim insanının katılacağı programın açılışı 07 Eylül Cuma günü saat 09.30'da KMÜ Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonunda gerçekleştirilecek. Program, iki gün boyunca farklı salonlarda sunumlarla devam edecek ve 08 Eylül Cumartesi günü saat 17.00'de gerçekleştirilecek olan değerlendirme ve kapanış toplantısının ardından 09 Eylül Pazar günü katılımcılar için düzenlenecek gezi ile sona erecek.

III. KENTFOR'a; bilim insanları ve araştırmacıların yanı sıra tüm Karaman halkı ve kamu yönetimi, kent ve çevre yönetimi konularına ilgili duyan herkes davetli olup programla ilgili ayrıntılı bilgiye http://kentfor.kmu.edu.tr/ adresinden ulaşılabilir.