KMÜ Eğitim Fakültesi tarafından hazırlanan ve ilk sayısı 2019 yılında çıkarılan uluslararası hakemli bir dergi olan IJKER; eğitim bilimleri ve öğretmen yetiştirme temel alanında güncel, nitelikli, özgün bilimsel araştırmalara yer veriyor. Yılda iki kez yayımlanan derginin temel amacı tüm eğitim kademelerine yönelik eğitsel ihtiyaçları tespit etmek, güncel sorunları saptayarak çözüm önerileri geliştirmek ve eğitim paydaşlarının ilgili alandaki gelişimlerini desteklemek.

Eğitim bilimleri temel alanına yönelik deneysel çalışmaların yanı sıra, tarama ve derleme makalelere yer veren dergi Scientific Indexing Services (SIS), The Directory of Research Journal Indexing (DRJI) ve ASOS Indeks veri tabanlarında dizinleniyor.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde, 2008 yılında Sosyal ve Ekonomik Araştırmalar Dergisinin (KMUSEKAD) ardından 2018 yılında Sosyal Bilimler Araştırma Dergisi (KUSAD), Edebiyat Fakültesi Dergisi (EFAD) ve Uluslararası Karamanoğlu Mehmetbey Eğitim Araştırmaları Dergisi (IJKER) kuruldu. 2019 yılında ise Uluslararası Filoloji ve Çeviribilim Dergisi ile Mühendislik ve Doğa Bilimleri Dergisi kurularak yayın hayatına başladı.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde edebiyattan sosyal ve ekonomik araştırmalara, çeviribilimden eğitim bilimlerine, sosyal bilimlerden doğa ve mühendislik bilimlerine kadar farklı alanlarda hazırlanan bilimsel dergiler, makale kabulüne devam ediyor.