Er, mesajında;

"Kamuoyunu bilgilendirmek adına, hızlı ve tarafsız, ilkeli ve doğru yayıncılık anlayışıyla; ülkemizde ve dünyada neler olup bittiğini halka aktararak insanların bilgilendirilmesini sağlayan gazeteciler, bir nevi toplumumuzun gözü kulağı niteliğindedir.

Gazetecilerin ve basın sektöründeki diğer çalışanların gece gündüz demeden, yağmurda, çamurda, kimi zamansa canını tehlikeye atarak gerçekleştirdiği özverili gayretleri sayesinde ülkemizde basın önemli bir konumda bulunmaktadır.

Ülke demokrasimizin terakki göstermesi, insan hakları, düşünce ve kanaat özgürlüğü, kültürel ve ekonomik gelişmişlikte arzu ettiğimiz seviyelere ulaşabilmemizde geçmişte olduğu gibi gelecekte de basının yeri ve önemi büyük olacaktır.

Demokrasinin vazgeçilmez bir ilkesi olan basının; vatanımızın bekası, milletimizin menfaatleri doğrultusunda gerçekleştirdiği fedakar çalışmaları takdire şayandır.

Bu duygu ve düşüncelerle değerli basın mensuplarımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını en içten dileklerimle kutluyor,  ilkeli ve tarafsız bir anlayışla sürdüreceklerine inandığım çalışmalarında başarılar diliyorum." dedi.