İlk önce İl Genel Meclisi üyesi Adem Kapar ile birlikte Köy konağında mahalle sakinleri ve köyde çalışmaları sürdüren İl Özel İdare çalışanları ile bir araya gelen Güngörer, burada sorunları dinledi. Daha sonra sahaya inen Güngörer, mahalle sokaklarında yoğun şekilde devam eden yol kumlama ve stabilize çalışmalarını yerinde görerek bilgi aldı.

Güngörer burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, İl Özel İdaresinin amacının hizmet olduğunun altını çizerek her zaman vatandaşların yanında olmaya çalıştıklarını belirtti.

Karaman'ın hemen yanındaki bu mahallenin düzenli bir yerleşimi olduğunun altını çizen Güngörer, şunları kaydetti: “Burada peyder peyh yerleşim devam ediyor. Yeni yapılan inşaatlar, evler var. Yeni oluşan cadde ve sokaklar var. Bize mahalle sokaklarının kumlanması için muhtarımızdan bir talep geldi. Bizde kurum olarak bu talebi dikkate alarak yol ekiplerimizi buraya yönlendirdik. Şimdi burada vatandaşımızın kışın çamurdan kurtulması için ilk etapta kumlama ve stabilize çalışmaları yapıyoruz. Aynı zamanda bu çalışma yolun temeli anlamınıda taşıyor. İleriki zamanlarda daha iyi çalışmalarımız olacak.”dedi.

Çakırbağ Köyü Muhtarı Ali İhsan Bayram'da Güngörer ve Kapar'a bu ziyaretten dolayı teşekkür ederek, " Esentepe Mahallemizin yol sorunu çok büyük bir sıkıntıydı. Sağolsun İl Özel İdaresi bu sorunumuza çözüm buluyor.   Bir kurumdan istenen isteklerin makul ve anlaşılır olması lazım. Ben şimdi hiç bir altyapısı olmayan bir yere asfalt istersem bu istek anlaşılamaz. Fakat şimdi stabilizesi yapılıyor. İnşallah bu oturduktan sonra diğer çalışmalar yapılır. Ben bize köyümüzde yalnız olmadığımızı hissettiren, her türlü isteğimize cevap vermeye çalışan Sayın Valimiz Murat Koca, İl Genel Meclisi Başkanımız Celalettin Güngörer'e, İl Genel Meclisi Üyelerine, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ahmet Günaydın ve tüm çalışanlara şahsım ve köy halkım adına teşekkür ediyorum" dedi.