Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya; Vali Yardımcıları Sezer Işıktaş, Hacı İbrahim Türkoğlu, İsmail Hakkı Çınarsoy ve Mustafa Türkcan, İl Emniyet Müdürü Fikret Bayraktar, İl Jandarma Komutanı İlhan Şen ve şube başkanları katıldı.

5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 24. maddesi gereği yılda dört kez toplanan ve 2018 yılının ilk toplantısının açılış konuşmasında kurum müdürlerine hitap eden Vali Meral, kamu kurum ve kuruluşlarında verilen hizmetlerin kaliteli, hızlı ve verimli olması gerektiğine dikkat çekti.

Kurumlar arasında elektronik belge yönetim sistemi çerçevesinde resmi yazışmalarla ilgili yaşanan sıkıntıların çözülmesi konusunda gerekli çalışmaların yapılmasını isteyen Vali Meral,

Kurumların 2018 yılındaki yatırımlarının fiziki ve parasal gerçekleştirme durumundaki sürecin takip edilmesini, yüklenici firmaların iş takvimine uyması konusunda kurumlarca gerekli takibin sağlanmasını, eğer sorun yaşanıyorsa ilgili firmaların uyarılması gerektiğini ifade etti.

Şube başkanlarından her kurumun kendi görev alanıyla ilgili yaşanacak sıkıntılara anında müdahale edilmesini, yerinde ve zamanında çözülmesini isteyen Vali Meral, ilin mülki amiri olarak tüm kurumlardan devletin kendilerine verdiği imkânlarla vatandaşlarımızın sorunlarının çözümü ve ihtiyaçlarının giderilmesi noktasında gereken çalışmaların titizlikle yürütülmesini istedi.