İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Vali Murat Koca başkanlığında Polisevinde Toplandı. 21 Nisan 2014 Pazartesi günü gerçekleştirilen toplantıya Vali Murat Koca’nın yanı sıra kamu kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.
Yılda dört kez toplanan İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulunun 2014 yılı ikinci olağan toplantısında bir önceki toplantıda alınan kararların gerçekleşme durumu hakkında sunum yapıldı.
2014 yılının ilk üç ayına ait istihdam faaliyetleri, İŞKUR personeli İş ve Meslek Danışmanları tarafından meslek danışmanlığı anlamında İl Milli Eğitim Müdürlüğüyle işbirliği halinde gerçekleştirilen okul ziyaretleri, engelli istihdamı ve 2014 yılında ortaöğretimde açılacak mesleki bölümleri konuları da toplantıda görüşüldü. 
Bununla birlikte, 12 Mayıs - 27 Haziran  2014 tarihleri arasında gerçekleştirilecek ilimiz İşgücü Piyasası İhtiyaç Analiz Çalışması (İPTA 2014) hazırlıkları hakkında Kurul Üyelerine bilgi verildi. İPTA 2014 işyerlerinde, çalışmada görevli İŞKUR personelince yüz yüze görüşme yöntemiyle işyeri bilgi formlarının doldurulması ile gerçekleştirilecektir.   
İşyerlerin çalışan sayıları, çalışanların cinsiyet ve meslekler göre dağılımı, işgücü ihtiyacı, temininde güçlük çekilen meslekler ve işyerlerinin istihdamda önümüzdeki dönemde artış veya azalış beklentileri ile ilgili veriler İPTA 2014 işyeri bilgi formları ile derlenmiş olacaktır.