İl Müdürü Kuntoğlu mesajında şu ifadelere yer verdi: “Bağımsızlığı karakteri olarak benimsemiş milletimizin, nice zor şartlar altında mücadele ederek kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin 95. yılı kutlu olsun.

Tarih, dün olduğu gibi bugün de içte ve dışta zaman zaman düşmanlıklarını ortaya koyan hain ve işbirlikçilere karşı bağımsızlık aşkıyla istiklalinden vazgeçmeyen milletimizin zaferlerine şahit olmaktadır.

Düşmanın, memleketin dört bir yanını sömürgeci güçlerin menfur ittifaklarıyla sardığı o karanlık günlerde bizi bir arada tutan, birlik, beraberlik, dayanışma ve kardeşlik bilincinin en büyük gücümüz olduğunu, melun girişimlere karşı yakın zamanda milletimiz tekrar göstermiştir.
Bu sebepledir ki yeni neslimizin nitelikli, özgüveni yüksek, millî ve manevi değerlerimizle yetiştirilerek aklıselim ve kalbiselim sahibi bireyler olması önceliğimizdir. 

Gazi Mustafa Kemâl Atatürk’ün örnekliğiyle ülkemizi gelişmiş medeniyetlerin de üstüne çıkarma çabasındayız. Bütün mazlum milletlere, istiklale inanmışlığıyla örneklik ve öncülük eden bilge ve ahlaklı nesillerimizin, dünyaya barış ve huzuru hâkim kılacak hedeflerle yetişmesi için tüm gücümüzle çalışıyoruz.

Yakın zamanda Bakanlığımızın açıkladığı 2023 Eğitim Vizyonu ile Türk Milletinin toplumsal bütünleşmesi ve ortak ülküye dayalı şimdi ve gelecek tasavvurunun inşasına öncülük etmek için çocuklarımız ortak paydasıyla, Türkiye Cumhuriyeti’nin gücüne güç katacak strateji ve planlamalarla, yeniliklerle yol alacağız. Bu uğurda üzerimizdeki sorumluluğun farkındalığıyla Cumhuriyetimizi güçlü kılacak 2053 ve 2071 hedeflerine ulaşmak için veli ve öğrencilerimizin desteğine daima ihtiyacımız olacak. 

Bu düşüncelerle 95 yıllık güçlü ve daima genç kalacak Cumhuriyetimizin mimarı Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere, cennet vatanımız için fedakârlıklarla mücadele eden ebediyete irtihal etmiş tüm şehit ve gazilerimizi minnetle yâd ediyor; bu kutlu davada canlarını feda etmeye hazır bulunmuş gazilerimize Allah’tan uzun ömürler diliyorum.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun” dedi.