İl Milli Eğitim Müdür V. Abdurrahman Kurt mesajında şu ifadelere yer verdi:

Okul yöneticileri, öğretmenler, veli ve öğrencilerimizin büyük özveri ve çabalarıyla bir eğitim öğretim yılını huzur ve güven içerisinde tamamlamanın mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Okullarımızda eğitim gören 47 bin 998 öğrencimiz 14 Haziran 2019 Cuma günü heyecanla bekledikleri karnelerini alarak yaz tatiline girecekler.

Çocuklarımız ve gençlerimiz, bazen sınavlarla bazen de ders içi ve ders dışı uygulamalarla yoruldukları uzun bir sürecin sonunda emek ve çabalarının karşılığı olan karnelerini alacaklar. Bu süreç içerisinde göstermiş oldukları performans ve çabaya göre öğrencilerimiz karnelerinde çeşitli notlarla karşılaşacak. Buradan yola çıkarak çocuklarımıza dair sadece notlarla yapılan değerlendirmeler yanlış sonuçlara götürecektir. En büyük başarının insanın kendini keşfederek sahip olduğu beceri ve yetenekleri geliştirmesiyle elde edilebileceği gerçeğini unutmamak gerekir. Bize düşen her koşulda çocuklarımıza güven vererek kendilerine sunacağımız imkânları iyi değerlendirmelerini sağlamaktır.

Sevgili Öğrenciler,

Hayat boyu, yaptığınız çalışmaları değerlendiren belki farklı şekillerde de olsa karneler her daim olacak. Önemli olan, bu değerlendirmeleri doğru okumak, elde edilen sonuca göre varsa eksikleri tamamlamak veya daha iyisine ulaşmak için gerekli planlama ve çalışmayı yapmaktır. Sevgiyle yapacağınız işlerde yorulmadan daha başarılı ve mutlu olabilirsiniz. Bu sebeple sizi mutlu edecek alanlara yönelmek, güçlü yanlarınıza yoğunlaşmak bakımından karnelerin rakamlar kadar görünmeyen yönünü de görmek gerekir.

Tatili dinlenmek, sevdiklerinizle iyi vakit geçirmek, kendinizi geliştirmek için iyi bir fırsat olarak görmek gerekir. Bunun için ekranların tutsağı olmadığınız, nitelikli okumalara, ziyaretlere, şehrimizi ve ülkemizi daha iyi tanımanızı sağlayacak, aidiyetinizi kuvvetlendirecek gezilere yer vermeniz tatilde size büyük katkılar sunacaktır. Hepinize mutlu, sağlıklı ve huzurlu bir tatil geçirmenizi diliyorum.

Kıymetli Öğretmenlerimiz,

Yıl boyu belki çocuklarınızdan belki de en sevdiğiniz yakınlarınızdan daha çok vakit ayırdığınız, yaşam şekline dönüşen mesleğinizi icra ediyorsunuz. Ders saatleri dışında dahi zihninizde ve gündeminizde öğrencilerinizin olduğu bir dönemi tamamladınız. Bu tatlı yorgunluğun, öğrencilerinizde hayat boyu hiç unutulmayacak karşılıkları olacağı için emek, sabır ve tüm fedakârlıklarınız dolayısıyla sizlere teşekkür ediyorum. 

En temel uygulayıcılarımız sizlerle gerçekleşecek, ülkemizin daha güçlü yarınları için hazırlanan 2023 Eğitim Vizyonu çerçevesinde, 2053 ve 2071’lere uzanacak yeni eğitim öğretim yılına yeni heyecanlar, yeni umutlar ve hayaller biriktireceğiniz verimli bir tatil yaşamanız en büyük temennimdir.

Değerli Velilerimiz,

Her anne baba için çocukları, en öncelikli, en değerlileridir. Bu kıymeti büyütürken iş birliğiyle ortaya koyduğumuz çalışmalar öğretmenlere ve okullara verdiğiniz sizlerin desteği ile hayat buldu. Karnelerdeki sonuçlar da bu ortak sorumluluğun bir neticesidir. Bu sebeple karnelerdeki sonuçları, öğrencilerimizin bir başkasıyla değil her birimizin kendi sorumlulukları nispetindeki değerlendirilmesi şeklinde okumak gerekir.

Tatil süresince çocuklarınızla daha fazla vakit geçirmeli, onlarla daha yoğun paylaşımlarda bulunmalı ve kaliteli vakit geçirmeye yönelik planlamalar yapılmalıdır. Unutulmamalı ki tatil dönemi sonraki eğitim kademesine iyi bir başlangıç yapabilmek için de bir fırsattır.

Bu duygu ve düşüncelerle ilimizde eğitim ve öğretim çalışmalarının başarılı bir şekilde tamamlanabilmesi için her türlü desteği veren Valimiz Sayın Fahri Meral’e, ortak çalışmalarda bulunduğumuz İl Müdürlüklerine, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticilerimize, okul müdür ve müdür yardımcılarımıza, öğretmenlerimize ve eğitim personelimize teşekkür ediyorum.