Uzaktan eğitim sürecinde ortaya koydukları çalışmalardan dolayı öğretmenlere teşekkür ederek toplantıya başlayan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, evde kalınan süre boyunca öğrencilerin bu süreçten en az şekilde etkilenmeleri için rehberlik öğretmenlerine büyük görev düştüğünü ifade etti.

Evde eğitim sürecinin daha sağlıklı yürütülmesi için rehberlik öğretmenlerinin öğrencilere ve velilere yönelik psikososyal destek verdiğini belirten İl Müdürü Mehmet Çalışkan, merkezi sınavlara girecek 8. ve 12. sınıf öğrencileri için özellikle sınavlara kadar daha sık iletişim kurulmasının gerekliliğini vurguladı. Okul rehber öğretmenlerinin belirli aralıklarla öğrenci ve velilerle irtibata geçeceğini söyleyen Çalışkan, psikolojik sağlamlık, verimli ders çalışma, sınav öncesi stres ve kaygı yönetimi ile sınav esnasında yapılacaklara ilişkin öğrenci ve velilerin bilgilendirileceğini ifade etti.

Rehberlik ve Araştırma Merkezinin canlı yayınlar gerçekleştirdiği uzman buluşmalarının takibi için veli ve öğrencilere program gün ve saatlerinin duyurusunun yapılmasını isteyen İl Müdürü Çalışkan, LGS ve YKS için gerekli hazırlıkların yapılarak hiçbir sorun yaşanmayacağını, öğrencilerin bu konuda rahat olmaları gerektiğini söyledi.

Toplantı, karşılıklı görüşlerin ifade edilmesinin ardından iyi dilek temennileriyle son buldu.