İl Müdürü Mehmet Çalışkan yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

Tarihi süreç içerisinde milletimizin zaferlerden zafere ulaşmasını sağlayan en büyük güç, yine milletimizin birlik ve beraberliği olmuştur.

İçeriden ve dışarıdan iş birlikçileriyle memleketi dört bir yandan sarmış düşmana karşı vatanı koruma uğruna karada, denizde ve havada yol alan Akıncılar misali verilen mücadelelerle bu topraklar ebedi yurdumuz haline gelmiştir.   

Tüm ittifaklara karşı zafere inanan, cesareti ve mücadele ruhu ile az sayıdaki insanların galip geldiği, tarihte ender görülecek bir başlangıcın yıl dönümü olan Türkiye Cumhuriyetimizin kuruluşunun bugün 98. yılını kutluyoruz. Bizlere, kahramanlık ve fedakârlıklarıyla başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere istiklal ve istikbaline düşkün vatan evlatları olarak bu toprakları bırakan tüm şehit ve gazilerimizi minnetle anıyoruz.

Dün olduğu gibi bugün de aynı badirelerle karşılaşabileceğimizin farkındalığıyla milli şuura sahip nesillerimizin, çağın gereklerine göre her türlü donanıma sahip eğitimli bireyler olması için geceyi gündüze katarak var gücümüzle çalışıyoruz. 

Bu bilinçle günden güne daha da güçlenen Cumhuriyetimizin 98. yılını kutluyor, yüzyıllara uzanacak nice bayramlar diliyorum.